ДРАГАНУ ДРАЖИЋУ ТРЕЋА НАГРАДА

Izvor: Radio Dunav, 06.Dec.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ДРАГАНУ ДРАЖИЋУ ТРЕЋА НАГРАДА

•ВЕЛИКИ УСПЕХ НА 19. СМОТРИ ЛИКОВНИХ АМАТЕРА ВОЈВОДИНЕ
Жири 19. Смотре ликовним уметника аматера Војводине одржане у Сремској Митровици почетком овог месеца, донео је одлуку да се међу награђеним радовима нађе и онај који је послао Апатинац Драган Дражић. Жири је био у саставу >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << ликовни критичар Сава Степанов, академски вајар Љиљана Војводић и академски сликар Јелена Секулић Вољанек. Они су донели одлуку да од 30 пристиглих радова ликовних аматера Војводине прво место припадне раду Паулине Томић из Бачке Паланке, друга два Рудолфу Цетинићу из Нових Бановаца и Јосипу Криђановићу из Суботице, док су треће место равноправно поделили Зоран Пауновић из Зрењанина, Звонско Петар Јелић из Бачке Паланке и Драган Дражић из Апатина.
Жири је доделио и једанаест специјалних награда, и похвалио радове осталих учесника смотре. Ово је смотра на Републичком нивоу, а ликовни уметници аматери су прво прошли општинске смотре, затим Зонске и Покрајинску одржану у Суботици.
Ово је велики Дражићев успех, али и за ликовну уметност аматера наше општине јер је први пут неко из нашег града награђен на највишем рангу такмичења смотре аматера из ове области.
аутор: Мара Вуковић

The post ДРАГАНУ ДРАЖИЋУ ТРЕЋА НАГРАДА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.