Izvor: Radio Dunav, 22.Mar.2023, 14:09

ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ О ПРЕВЕНЦИЈИ НАСИЉА ЗА АПАТИНСКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Општина Апатин у сарадњи са Заводом за равноправност полова, Полицијском управом у Сомбору, Полицијском станицом Апатин и апатинским Центром за социјални рад организује једномесечну акцију која је везана за спречавање насиља на свим нивоима. Током акције радиће се на превенцији >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << вршњачког, партнерског, родно заснованог и насиља у породици. Оргнизациони састанак одржан је данас у згради Локалне самоуправе, а домаћин је био Радован Ђукић – заменик председнице општине Апатин, који је истако да ће имплементација програма почети наредне седмице.
-Сви смо сведоци да је насиље присутно, тако да је то тема која захтева да се њоме бавимо. Како би се пробудила свест свих наших грађана, одлучили смо да са едукацијом кренемо од наших суграђана средњошколског узраста. За апатинске средњошколце ће у њиховим школама бити одржане радионице које ће организовати лиценцирани радници Министарства унутрашњих послова и Центра за Социјални рад, а заједничка идеја нам је да на тај начин пробудимо свест о насиљу код наших млађих суграђана, рекао је Ђукић.
The post ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ О ПРЕВЕНЦИЈИ НАСИЉА ЗА АПАТИНСКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.