ЈЕЛЕНА ШИМИЋ БИЛА ГОСТ ЕМИСИЈЕ “РЕЧИ, БОЈЕ И ЗВУЦИ”

Izvor: Radio Dunav, 03.Nov.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ЈЕЛЕНА ШИМИЋ БИЛА ГОСТ ЕМИСИЈЕ “РЕЧИ, БОЈЕ И ЗВУЦИ”

У деветнаестој емисији из серијала “Речи, боје и звуци” гост је била Јелена Шимић из Апатина, која данас живи у Новом Саду, а ради у родном граду. Она је ове године имала врло плодну годину кад се ради о изложбама.
-Излагала сам у септембру у галерији Српске академије наука >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << и уметности – огранак у Новом Саду. То је огроман успех. Конкурисала сам и прихватили су моју изложбу. То је била велика изложба од 120 радова. Изложила сам цртеже и слике рађене на памуку са везеним детаљима. То је публици било посебно интересантно. Изложбу је отворила Радмила Савчић, историчарка уметности из Апатина која мој рад прати од почетка и при томе зна изврсно да говори о уметности – рекла нам је Јелена Шимић.
Питали смо нашу гошчу и о осталим изложбама ове године.
-Имала сам изложбу у Културном центру у Новом Саду и то у фебруару, а у току је моја изложба у Београду, у Галерији М, у улици Васе Чарапића. На овим изложбама излагала сам слике рађене техником која је описана кад сам говорила о изложби у Галерији Српске академије наука и уметности – одговорила је наша гошћа.
У овом разговору дотакли смо се и њеног рада у Основној школи “Жарко Зрењанин” где предаје ликовну културу.
-У овој школи има доста талентоване деце. Види се то и по њховом раду и по занимању за уметност. Једна моја ученица, Викторија Вармужа из Купусине уписала се на дизајн текстила у чувеној школи “Богдан Шупут” у Новомн Саду – казала је, на крају разговора, Јелена Шимић.

play pause


mute unmute


Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.


Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.