Izvor: Radio Dunav, 17.Mar.2023, 09:59

“ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ” ИЗ АПАТИНА ОРГАНИЗУЈУ ПРАКТИЧАН ПРИКАЗ САВРЕМЕНОГ НАЧИНА ПРОИЗВОДЊЕ РАКИЈЕ

Удружење произвођача и љубитеља воћних ракија “Чувари традиције” из Апатина 01. априла 2023. године организује другу радионицу о савременом начину производње ракије, која ће бити одржана од 9 до 16 часова у простоијама апатинске Марине.
У оквиру радионице ће бити урађен практичан >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << приказ целокупног тока савременог начина производње ракије, уз упознавање са теоријским делом процеса. На лицу места ће бити изведено млевење и укомљавање воћа са употребом енолошких средстава, дестилација меке ракије и фракциона дестилација препека. Током процеса дестилације биће одржано и теоријско предавање са посебним акцентима на производњу ракије од коштичавог и јабучастог воћа, а предавачи ће бити Петар Хорти, Срђан Мињевић и Зоран Ристић.
Котизација за учешће у радионици износи 2.000 динара, а за ову цену полазници ће добити Брошуру о савременом начину производње ракије (целокупан текст предавања), ручак и дегустацију ракије.
Број учесника је ограничен, а пријаве за учешће на радионици се примају до 23. марта. Котизација се може уплатити на рачун 325 9300500101922 10 са назнаком “За ракијашку радионицу”, а додатне информације могу се добити путем телефона 063/501-459 или 065/52-33-66 или мејлом petar.h@orion.rs или legionar025@mts.rs
The post “ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ” ИЗ АПАТИНА ОРГАНИЗУЈУ ПРАКТИЧАН ПРИКАЗ САВРЕМЕНОГ НАЧИНА ПРОИЗВОДЊЕ РАКИЈЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.