У ЧЕТВРТАК ПРЕМИЈЕРА ФИЛМ “КРВ” У АПАТИНУ

Izvor: Radio Dunav, 30.Okt.2018, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

У ЧЕТВРТАК ПРЕМИЈЕРА ФИЛМ “КРВ” У АПАТИНУ

У четвртак, 1. новембра, од 20 сати, у великој сали ОКЦ Апатин биће премијерно приказан филм “Крв”‘. Улаз је бесплатан.
Општински културни центар Апатин један је од сарадника на реализацији филма, а локације на којима се филм снимао налазе се у Апатину, што ће се вероватно многим >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << нашим суграђанима допасти. У питању су кафана “Краљ”, власника Дане Мандића, и стара грађанска, осносно швапска кућа “Маргита”, где су екипи филма сјајни домаћини били чланови породице Малеш.
Радња филма догађа се у Апатину, а у питању је тв филм са елементима хорора.
– У Суботици смо пре неколико дана имали светску премијеру, у оквиру Фестивала Хризантема, и према реакцијама публике, урадили смо сјајан посао. Сутра, 31. октобра, филм ће бити приказан публици у Сомбору, а већ дан после, 1. новембра, и у Апатину. Поносан сам на све учеснике овог филма. Прво, ту су глумци, а који већином ни немају глумачког искуства, нарочито у филму: Јана Стојисављевић, Тијана Божиновски, Бранка Терзин и моја маленкост. Ту је још много мањих, али подједнако важних улога, а које ће наши Апатинци препознати. Било је глумаца и из Сомбора, Новог Сада и Београда. Сценариста филма је Горан Скробоња из Београда, а сарадници на сценарију били смо Мика Стојисављевић, режисер и продуцент, Марко Каћански, професионални режисер и сниматељ, и ја, рекао је Душан Гладић, који је играо главну мушку улогу у филму.
Филм траје 50-так минута, а снимање је трајало 5 дана.
– У питању је безбуџетни филм. Изузетно добра и позитивна енергија је владала током снимања и свако од нас богатији је за једно велико искуство. Сви учесници у овом филму истичу значајан допринос општине Апатин и Културног центра нашег града, каже Гладић.
Гладић с поносом истиче да је веома срећан што је Културни центар кренуо у “филмску авантуру” и изражава наду да ће након овог филма имати прилику да понуде још неке пројекте који ће бити препознати од општине Апатин.
ФОНО Душан Гладић

play pause


mute unmute


Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.


Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.