Izvor: Radio Dunav, 20.Okt.2018, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

БОРИС МАШИЋ: У УДРУЖЕЊУ “АДАМ БЕРЕНЦ” РАДИМО ЈОШ ЧЕТИРИ ПРОЈЕКТА

У осамнаестој емисији из серијала “Речи, боје и звуци”, гост је био Борис Машић, председник Удружења “Адам Беренц” . Говорио је, пре свега о изложби коју је, недавно отворио у апатинској Галерији Меандер.
-Ова изложба фотографија говори о судбини Немаца после Другог светског >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << рата, а изложба је настала као последица једног ширег пројекта на ком је радило три удружења: Удружење „Адам Беренц“ из Апатина, Завичајно удружење Апатинаца у Немачкој и Центар за ненасилну акцију из Београда – објаснио је Борис МашиЋ.
Током разговора поменут је и Јохан Лавунди, Апатинац некада запослен у апатинском Бродоградилишту, а данас значајан песник и преводилац у Немачкој.
-Лавундија познајем лично, а он у Немачкој преводи српске писце на немачки језик – рекао је Машић.
Наш гост је говорио о значају који има Апатини његова историја и култура, али и о томе шта тим поводом чини “Адам Беренц”.
-Тренутно радимо на четири нова пројекта, а то су: Каталогизација библиотеке и архивске грађе, Заштита различитих књига и стављање на списак нционалне баштине Србије, Каталогизација и евидентирање гробаља и, најзад, долазак гостију, подунавских Шваба бродом и то у великом броју. То ће се десити за годину дана, следећег октобра.- завшава Машић.
аутор: Душан Радивојевић

play pause


mute unmute


Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.


Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.