ЗЛАТКО ВАСИЋ ДОБИТНИК „ДОСИТЕЈЕВОГ ПЕРА“, НАГРАДА ПО ИЗБОРУ ЧИТАЛАЦА НАШЕМ СУГРАЂАНИНУ

Izvor: Radio Dunav, 17.Sep.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ЗЛАТКО ВАСИЋ ДОБИТНИК „ДОСИТЕЈЕВОГ ПЕРА“, НАГРАДА ПО ИЗБОРУ ЧИТАЛАЦА НАШЕМ СУГРАЂАНИНУ

Једна од најважнијих награда сваком писцу јесте она која долази од стране читалаца за које пише. Једна од њих је награда дечије критике „Доситејево перо“ коју је ове године добио и наш суграђанин Златко Васић за књигу „Чудесно путовање“ у издању Креативног центра.
На овогодишњи >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << конкурс приспело је укупно 49 наслова од којих 23 намењена узрасту до 11 година и 26 наслова за старији узраст, од 11 до15 година. Дечији жири београдских основних школа Вождовца, Земуна и Врачара (16 основних школа и 228 чланова жирија) прочитао је и оценио свих 49 наслова и донео одлуку о ранг листи најчитанијих књига. На ранг листи у категорији најбољих књига издатих 2017. године за најмлађи узраст, треће место је добила књига апатинског писца.
– Ова награда долази од стране читалаца, пошто жири чине они којима је она и намењена и зато ми је изузетно значајна. За мене као писца је највеће признање када се дело које напишем допадне читалачкој публици за коју стварам. Она ми даје подстрек да наставим са радом, можда и са још већим задовољством него до сада, ако је то могуће, јер стварати за децу испуњава човека срећом, рекао је Златко Васић за Радио Дунав.
Свечана додела плакете и признања биће 6. октобра у Библиотеци града Београда.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.