МЛАДИ АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ ОДЛИЧНИ НА ТАКМИЧЕЊУ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ, СЕНИОРИ АКТИВНИ И УСПЕШНИ

Izvor: Radio Dunav, 28.Avg.2018, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

МЛАДИ АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ ОДЛИЧНИ НА ТАКМИЧЕЊУ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ, СЕНИОРИ АКТИВНИ И УСПЕШНИ

Чланови Атлетског клуба Апатин у млађим категоријама и сениори и током летње сезоне активни и и изузетно успешни, упоред са натупима теку припреме за организацију 23. Апатинског Дунавског полумаратона који се одржава 21.10.2018. године.
Млади апатински атлетичари током викенда >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << наступили су на традиционалном Летњем митингу пријатељства чији су организатори били Атлетски клуб Срем и Град Сремска Митровица који су угостили су 520 младих чланова атетских клубова и школа са територије Р. Србије.
Атлетичари из Апатинске Општине предвођени тренером Бојаном Томашевићем, асистентом Зораном Чегаром и у пратњи родитеља били су међу најуспешнијимa на овом традиционаном такмичењу.
Свеукупно 13 младих полазника бесплатне школе атлетике Атлетског клуба Апатин и 6 из Атлетског клуба Омладинац Пригревица, наступило је на овом изузетно јаком атлетском митингу.
Постигнути су одлични резултути и освојено седам медаља, Милица Занзе (2010. годиште) освојила је златну медаљу на 60 метара (резултат 9 секунди и 72 стотинки) и на 200 метара (36 секунди и 34 стотинке). Немања Ковачевић (2009. годиште) заузео је друго место у бацању вортекса, док је у трци на 60 метара био трећепласирани. Анђелија Радишић (2012. годиште) освојила је 2. место у трци на 60 метара, Јована Куриџа (2013. годиште), освојила је треће место у трци на 60 метара и четврто мсто у скоку у даљ. Страхиња Сучевић је у трци на 60 метара освојио треће место.
Током викенда Зоран Радичанин наступио је у Руми на 2. Румском полумаратону и у трци на 21,1 километара освојио 11. Место у укупном пласману и прво место у старосној категорији.
Александра Буркановић је током викенда боравила у Холандији где је о трошку компаније Асикс, учествовала на другом глобалном састанку Асикс фронт тркача из целог света, у оквиру којег су одржане радионице на тему тренинга и популаризације трчања у свету. На крају састанка одржане су промо трке на 5 и 10 км у којем су узели учешће свих 120 учесника догађаја.
Током августа месеца сениори АК Апатин били су активни учешћем на тркама у Крупи на Врбасу где су у трци на 10 километара, наступили Предраг Вејин и Дарија Амановић који су достојно представљали Апатин код великих пријатеља Атлеског клуба Апатин.
У Кањижи је одржан 37. Фестивал пливања и трчања где је у атлетском делу програма наступио велики број чланова АК Апатин и остварио добре резултате, у трци на 10 километара у женској конкуренцији Александра Буркановић освојила је друго место, 12. Место освојила је Данијела Драгојевић, Бранка Величковић заузела је 16. Место, Алиса Бајић 24. Место, Жаклина Клемен Митровић 33. место. У мушкој конкуренцији у трци на 10 километара, Тихамер Сирак освојио је 8.место, Немања Ђурић заузео је 20. Место, Жива Вијогавин 51. Место, Немања Глишић 70. место. У трци на 21,1 километара 38. место освојио је Предраг Вејин.
Упоредо са учешћем на такмичењима, Атлетски клуб Апатин, улази у завршну фазу организације 23. Асикс Апатинског Дунавског полумаратона, у оквиру којег ће се одржати трке на 21 километара и 97 метара, по први пут биће и одржана трка на 10 километара под називом Fun&Fit – Minaqua трка здравља. Такође у оквиру манифестације бића одржана и трка за децу на 400 метара. Манифестација која се налази у календару Атлетског савеза Србије и која је једна од најпопуларнијих у региону, одржава се у недељу 21.10.218. године, и за коју се до сада пријавило преко 200 учесника из десетак земаља.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.