У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ЖАРКО ЗРЕЊАНИН“ ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Izvor: Radio Dunav, 28.Jan.2023, 10:11

У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ЖАРКО ЗРЕЊАНИН“ ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

У Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Апатину обележена је школска слава Свети Сава и овим поводом одржана Светосавска академија, на којој су присуствовали ученици нижих и виших разреда са својим предавачима, као и многобројни гости.
Директорка Основне школе, Јасна >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Павићевић је поздравила присутне речима.
-Овај празнични дан посвећен је једној од најважнијих историјских личности, зачетнику образовања, државности и верске културе у Србији, првом архиепископу, законодавцу, књижевнику и просветитељу. Српско школство је постојало захваљујући духовним основама које је поставио Свети Сава. Њему посвећен празник прилика је да се осврнемо и на поменуте темеље, али и да погледамо у нашу будућност. Истрајност ка путу даљег усавршавања образовног система јесте прави начин да достојно наставимо најбоље просветитељске традиције, рекла је Павићевић подсетивши присутне да просветни радници имају одговорност и задатак која је окренута прецима као и потомцима.
-Ми стварамо будућност ове земље, а тако стварамо и будућност нашег друштва. У нашим рукама, рукама учитеља и наставника налази се будућност свих нас и будућност наше деце, истакла је Павићевић и пожелела ученицима и колегама успеха у стицању знања и постизању бољих резултата.
Присутни су уживали у програму који  су поводом школске славе, припремили ученици ове школе, након чега су најбољима подељене дипломе за литерарне и ликовне радове посвећене Светом Сави, првом архиепископу и српском просветитељу.
The post У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ЖАРКО ЗРЕЊАНИН“ ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.