Izvor: Radio Dunav, 28.Nov.2022, 10:12

АПАТИН ОБЕЛЕЖАВА ВЕК ОД РОЂЕЊА ДУШКА РАДОВИЋА И ВАСКА ПОПЕ

Поводом 100 година од рођења Душка Радовића, у Народној библиотеци “Миодраг Борисављевић” Апатин ће у среду, 30. новембра 2022. године од 18 часова бити отворена изложба афоризама овог великог песника, писца, новинара, афористичара и ТВ уредника.
О изложби „Био једном један >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << лаф“ која ће бити постављена у апатинској библиотеци, говориће њени аутори Олга Красић-Марјановић, Сара Ивковић-Марковић и Виолета Ђорђевић.
„За децу треба писати као за одрасле, само много боље“, говорио је Душан Радовић (1922.-1984.) који се најмлађим слушаоцима први обратио са “Поштована децо”. Генерације и данас стасавају уз његовог “Страшног лава” и “Капетана Пиплфокса”, а памти се и по култним емисијама “На слово на слово”, “Хиљаду зашто” и “Полетарац”.
Они нешто старији памте како су се годинама будили уз препознатљив дубок и храпав глас, духовитим коментарима и сатиричним доскочицама на таласима Радија “Студио Б”.
Дан касније, 01. децембра од 18 часова у апатинској Библиотеци ће бити оджано књижевно вече поводом обележавања једног века од рођења песника Васка Попе. Гост је професор др Михајло Пантић.
The post АПАТИН ОБЕЛЕЖАВА ВЕК ОД РОЂЕЊА ДУШКА РАДОВИЋА И ВАСКА ПОПЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.