Izvor: Radio Dunav, 03.Okt.2022, 12:11

АПАТИНСКА ГИМНАЗИЈА ДОБИЛА НОВУ ДИГИТАЛНУ ОПРЕМУ

Влада Републике Србије заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством трговине, туризма и телекомуникација спроводи дигитализацију у школама, кроз увођење интернета у све учионице и увођење дигиталних технологија у наставни процес. Пројекат >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << подразумева обезбеђивање опреме за пројекцију (приказ) дигиталних садржаја ученицима, као и обезбеђивање дигиталних наставних садржаја.
Набавком дигиталне опреме обухваћено је око 10.000 школа у Србији, а једна од њих је и апатинска Гимназија и стручна школа “Никола Тесла”, која је учесник овог пројекта. Директор ове образовне установе, Милан Дражић је објаснио да се пројекат реализује у неколико фаза и додао да последња донација која је ових дана стигла, није једина коју је у оквиру пројекта добила Гимназија и стручна школа “Никола Тесла” из Апатина.
-У овој, трећој фази пројекта “Дигитализација школа”, наша установа је добила донацију од 11 лаптопа, 11 пројектора и 11 универзалних колица за пројекторе. Ово није једина донација која је стигла у оквиру овог пројекта, јер смо пре два месеца добили још два пројектора и двоје универзалних колица за пројекторе. Још увек није донета одлука да ли ће дигитална опрема која је стигла у апатинску Гимназију и стручну школу бити смештена у једну учионицу или у више њих, али ће свакако допринети бољем раду, закључио је Дражић.
The post АПАТИНСКА ГИМНАЗИЈА ДОБИЛА НОВУ ДИГИТАЛНУ ОПРЕМУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.