АПАТИНСКА ОСНОВНА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛА ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА

Izvor: Radio Dunav, 30.Sep.2022, 16:43

АПАТИНСКА ОСНОВНА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛА ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА

Часом физичког васпитања у којем су учествовали ђаци прваци, данас је у апатинској Основној школи “Жарко Зрењанин” обележен Европски дан школског спорта, 30. септембар. Доагађај је реализован у сарадњи са Друштвом педагога “Стефан Душан Силни” из Апатина, а час су водили професори >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << физичког васпитања Горан Кецман и Никола Орељ. Поред учитељица које ове године воде апатинске прваке, часу су присуствовали и професор физичког васпитања Милорад Мрђа и директорица ОШ “Жарко Зрењанин”, Јасна Павићевић.
-Ми смо се ове године пријавили да ћемо обележити овај важан датум и одлучили смо да овом приликом у томе учествују ђаци прваци, јер су они тек кренули у школу, па смо и кроз ово хтели да их уведемо у то како функционише школа и час физичког васпитања. Друштво педагога “Стефан Душан Силни” је обезбедио појединачне поклоне за победнике, али и за све учеснике, јер су сва одељења која су учествовала добила пригодне пакете у којима се налази школски прибор и материјал, нагласила је Јасна Павићевић.
Она је додала да је ово уједно био и први час физичког васпитања који је одржан у хали школе након постављања новог паркета.
Свих седам одељења апатинских првака је учествовало у данашњем догађају, а деца су се након загревања и вежби обликовања, такмичила у спринту на тридесет метара. Сваки разред је био подељен у две групе (девојчице и дечаци), а након квалификација у финале се пласирао по један ученик из сваке категорије. У финалној трци дечака најбржи је био Лука Станисављевић, друго место припало је Немањи Лемаићу, а треће Матеу Мишковићу.
Код девојчица прво место је освојила Лена Бурсаћ, друга је на циљ у финалној трци стигла Лана Миљешић а треће место припало је Софији Зорић.
The post АПАТИНСКА ОСНОВНА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛА ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.