РЕКОНСТРУИСАН АТАРСКИ ПУТ У СВИЛОЈЕВУ

Izvor: Radio Dunav, 17.Avg.2022, 11:45

РЕКОНСТРУИСАН АТАРСКИ ПУТ У СВИЛОЈЕВУ

Месна заједница Свилојево је на иницијативу пољопривредника овог апатинског села покренула иницијативу за реконструкцију фреквентног атарског пута у дужини од једног киломтра, који је био у веома лошем стању.
Израду пројектне документације за реконструкцију овог пута >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << финансирала је локална самоуправа, након чега је општина Апатин за средства за суфинансирање пута конкурисала код Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, на основу чега је добијено пет милиона динара.
-При реконструкцији се применила прво метода стабилизације пута, где се послојећи слој од 40 центиметара прво уситњавао, па са везивом, каменим агрегатом и водом мешао, поравнавао и утабавао ваљком. На овај начин је трајно решен проблем да се пут не хаба, јер је подлога од тзв. слатине била таква да при најмањим кишама ствара блато које је отежавало пролаз и тракторима. Завршни слој је постављен са туцаником, а са стране су ископани атмосферски канали за одвод воде приликом падавина, рекао је секретар МЗ Свилојево Жељко Рашета.
Овај пут има велики значај за село, јер повезује готово половину свилојевачког атара.
-Практично, на коју год страну да кренете, улаз и излаз у атаре је пут који је сада реновиран, што ће олакшати кретање свим пољопривредницима, каже директор ЗЗ “Свилојево” Чеке Антал.
Извор: Со Апатин
The post РЕКОНСТРУИСАН АТАРСКИ ПУТ У СВИЛОЈЕВУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.