ЛИБЕРЛАНД ПРЕДСТАВИО ПРОЈЕКАТ АРКА КОЈИМ ЋЕ ПРОМОВИСАТИ ТУРИЗАМ У ОПШТИНИ АПАТИН

Izvor: Radio Dunav, 13.Avg.2022, 17:10

ЛИБЕРЛАНД ПРЕДСТАВИО ПРОЈЕКАТ АРКА КОЈИМ ЋЕ ПРОМОВИСАТИ ТУРИЗАМ У ОПШТИНИ АПАТИН

У Апатину је одржна презентација инвестиционо-комерцијалног пројекта Арка са циљем развоја туристичке понуде простора Зелена глава на светском тржишту.
– Председник Либерланда је дошао на идеју да што више отвори простор Зелене главе за посетиоце. Ова локација има >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << огроман потенцијал за изградњу и развој туристичких капацитета. У катастру се простор који ћемо преуредити води као Зелена глава и Мајорова бара. На њему смо замислили рекреативно-туристичке садржаје. Површина простора који ћемо понудити заинтересованима је укупно седам хектара, од тога пет земљишног простора и два хектара воденог огледала. Читаву ову идеју је осмислио и започео Свето Бајић, познати апатински привредник. Он је наш партнер, са нама је у овом послу и подржава нас. Наследили смо део његових пројеката и делимично их прерадили јер смо видели да простор има још већи потенцијал него што смо мислили, а то желимо да искористимо, рекао је за Радио Дунав Милан Мишчевић, финансијски саветник Либерландa.
Презентацији пројекта Арке присуствовали су поред локалних привредника и представници Гибралтара, Шкотске, Америке, Белгије и других земаља.
– Приметили смо да је ово једна од најбољих инвестиционих локација. Србија има изузетно лошу туристичку понуду која је тек последњих година почела да се развија. Подршка државе у том  је неупитна. Србија промовише изградњу и подстиче улагање у физичке фондове, да се гради на Фрушкој гори, Космају, Копаонику, Златибору, Златару. Разлика у овој локацији у односу на претходно набројане је што ми туристима можемо понудимо садржаје током читаве године. Имамо Дунав, близу смо великих тржишта Мађарске, Аустрије, Чешке и Словачке, у близини две границе, великих градова Београда и Загреба, као и аутопута, тврди Мишчевић.
На простору Арке инвеститори имају иновативне идеје од којих, према њиховим речима, неће имати користи само они већ и општина Апатин. Пројекат је урадио Семјуел Ланг, један од највише награђиваних светских архитеката, Американац пореклом из Кине, који тренутно ради за архитектонски студио Заха Хадид.
– Овај простор, захваљујући општини Апатин, једини има комплетну инфраструктуру (канализација, гас, струја, интернет) што је тешко наћи и у Европи, а не у Србији. Близу смо Националног парка. У претходним годинама донети су сви потребни урбанистички планови и води се као грађевинско земљиште. Све што је општина требала да уради овде је већ урадила. Планирана је изградња насеља вила и хотела, плутајућих кућа. Идеја је да инвеститори закупе инфраструктуру и као акционарско друштво учествују у развоју туризма. Очекујемо да већ 2023. године ова платформа оживи, каже Милан Мишковић.
The post ЛИБЕРЛАНД ПРЕДСТАВИО ПРОЈЕКАТ АРКА КОЈИМ ЋЕ ПРОМОВИСАТИ ТУРИЗАМ У ОПШТИНИ АПАТИН appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.