ХРАБАР ПОТЕЗ НАШИХ СУГРАЂАНА НИЈЕ ПРОШАО НЕЗАПАЖЕНО

Izvor: Radio Dunav, 12.Avg.2022, 14:18

ХРАБАР ПОТЕЗ НАШИХ СУГРАЂАНА НИЈЕ ПРОШАО НЕЗАПАЖЕНО

Ђуро Шашић, Срђан Мајсторовић и Саша Лукић, Апатинци који су пре две седмице од утапања на Дунаву спасили наше суграђане Тијану Kусуљу (33), њену ћерку Тију (10) и сестрића Петра (10) су били гости председнице општине Апатин. Примили су их председница Дубравка Kораћ, њен >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << заменик Радован Ђукић и начелник општинске управе Мане Шкорић.
Храбар потез наших суграђана, који су без размишљања скочили у воду спашавајући три живота, није прошао незапажено. Поред пријема, општина је апатинским херојима уручила поклоне, а сасвим је извесно да ће се наћи на листи кандидата за Октобарску награду, највише општинско признање.
-Храброст, хуманост и солидарност, три речи којима се најкраће може описати дело тројице Апатинаца који су се тог петка у поподневним сатима нашли на обали Дунава и притекли у помоћ својим суграђанима, спасивши им животе. Дали сте нам леп пример и поносни смо на вас, поручила је председница општине Дубравка Kораћ. Она је граћанима који Дунав користе да се расхладе у овим топлим данима упутила апел и позвала на опрезност.
Описујући ситуацију тог кобног дана девојчица Тија се захвалила својим спасиоцима.
-Ушли смо у воду до колена, на месту где се могло ходати. Убрзо сам повучена матицом упала у рупу у којој нисам могла дотаћи дно. Покушала сам се одржавати на води, гледајући при томе где су мама и брат. Након тога су до мене допливали Саша и Срћан и извукли ме на обалу. Била сам веома уплашена, сведочи малена Тијана.
Саша Лукић се присетио драме која се пре две седмице догађала на Дунаву у Апатину.
-Приметио сам под водом руке и плаву косу. У моменту сам их зграбио обоје. Били смо отприлике на средини тог лимана. Она ми је измакла и поново потонула, по други пут, а дечак је био миран и видео сам да може сам да се одржава на води. Није паничио, рекао сам му да полако плива према обали, а њу сам покушавао да одржавам изнад површине. Међутим, заједно смо почели да тонемо, јер ме је панично стискала за врат, борећи се за ваздух. Звао сам у помоћ и у трену је поред нас био Шашић, који је преузео, а ја сам већ добро нагутан воде, пустио да ме струја понесе низводно, где сам изашао на обалу, рекао је Лукић. Ни након две недеље од овог инцидента сећања не бледе. – Помешана су ми била осећања, али сад се већ враћамо у нормалу. За нас је спасавање трајало 10-15 секунди, док је за оне које смо извлачили трајала вечност. Kасније су нам очевици са обале препричавали како је изгледала та наша акција спасавања, каже Лукић.
The post ХРАБАР ПОТЕЗ НАШИХ СУГРАЂАНА НИЈЕ ПРОШАО НЕЗАПАЖЕНО appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.