Izvor: Radio Dunav, 14.Jun.2024, 12:02

МАТЕА БАЛАЋ НА КАМПУ ПЕРСПЕКТИВНИХ РУКОМЕТАШИЦА

Матеа Балаћ, млада рукометашица из Апатина, одабрана је да учествује у престижном кампу перспективних спортиста који организују Министарство спорта Републике Србије и Рукометни савез Србије. Играчица Омладинског рукометног клуба Апатин, истакла се својим талентом и трудом, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << што јој је омогућило да се нађе међу 22 најперспективније рукометашице рођене 2010. године и млађе из целе Србије.
Матеин тренер, Никола Орељ има само речи хвале када је о овој младој апатинској рукометашици реч.
-Испред Омладинског рукометног клуба Апатин сви смо поносни на насу Матеу. Пре пар месеци кад је најављен овај камп био сам сигуран да ће се Матеа наћи на списку. Она је веома предана, посвећена и спремна да учи, редовна је на тренинзима и веома брзо напредује, игра за све селекције од пионира па до сениора, и неко је ко се веома лако уклапа. Пре три године када је почела тренирати показала је потенцијал и таленат који смо усмеравали у правом смеру и резултат тога је и овај позив на камп перспективних играчица под окриљем РСС-а. Квалитетно смо радили претходних година па су и уследила нека признања: позивана је у селекције Војводине неколико пута за различита годишта, два пута млада перспективна спортисткиња од стране Спортског савеза општине Апатин, најбољи средњи бек на државном првенству за млађе пионирке прошле године и још много других награда. Матеа је неко ко је пример добре играчице, одличне другарице и правог спортисте. Oна је тек на почетку и пред њом је дуг пут на коме треба много да учи, али ако остане овако посвећена сигурно ће успети. Желимо јој пуно успеха на предстојећем кампу и да представи себе и свој клуб у најлепшем светлу, поручио је Орељ.
Камп Караташ, који ће се одржати од 17. до 23. јуна, биће место окупљања младих талената у рукомету. Девојчице и дечаци ће имати прилику да унапређују своје вештине под руководством врхунских тренера. Младе рукометашице ће тренирати Љиљана Марковић, једна од легенди српског рукомета, уз подршку својих сарадника. Посебна пажња ће бити посвећена техничко-тактичком усавршавању и тестирању како би се идентификовали потенцијали и радило на њиховом даљем развоју.
Међу тренерима ће бити и Слађана Поп-Лазић, прослављена репрезентативка и мастер тренер, као и Јасмина Гутеша која ће радити са голманима.
Овај камп представља изузетну прилику за Матеу Балаћ и њене вршњакиње да стекну нова знања, унапреде своје вештине и стекну искуства која ће им бити драгоцена у даљем спортском развоју. Матеин успех је понос за њен клуб и Апатин, те инспирација за све младе спортисте у Србији.

The post МАТЕА БАЛАЋ НА КАМПУ ПЕРСПЕКТИВНИХ РУКОМЕТАШИЦА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.