У АПАТИНУ ОДРЖАНО КВАЛИФИКАЦИОНО ТАКМИЧЕЊЕ ЗА УЧЕШЋЕ НА ВЕЛИКОМ ФИНАЛУ „БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА“

Izvor: Radio Dunav, 28.Maj.2022, 17:24

У АПАТИНУ ОДРЖАНО КВАЛИФИКАЦИОНО ТАКМИЧЕЊЕ ЗА УЧЕШЋЕ НА ВЕЛИКОМ ФИНАЛУ „БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА“

Шампиони квалификација Нија Зорић и Јасмин Еуген Таировци ће бити капитени апатинске екипе у Београду
У организацији Српског атлетског Савеза и Атлетског клуба Апатин, а под покровитељством компаније Yettel, на теренима ОФК „Младост“ Апатин одржано сјајно квалификационо >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << такмичење у оквиру пројекта „Брзином до звезда“. На такмичењу је наступило преко 100 такмичара и такмичарки, који су трчали на деоници од 40 метара. Након квалификационих трка из осам група у мушкој и женској конкуренцији у полуфинале су се пласирали по двоје најбржих из сваке групе. Полуфинале је реализовано у две полуфиналне трке у
обе конкуренције где је наступило најбржих 16 дечака и девојчица, по четворо и сваке групе пласирало се у финале.
Пласманом у финале осам девојчица и осам дечака је изборило наступ на великом финалу „Брзином до звезда“ које се одржава 20. или 21. јуна у Београду. Финала квалификација донеле су борбу за шампиона и шампионку који ће бити капитени екипа на великом финалу у Београду, где ће поред данашњих финалиста наступити још 208 девојчица и 208 дечака из 26 градова и општина.
У конкуренцији дечака, Јасмин Еуген Таировци као најбржи биће капитен, а седморо преосталих финалиста који ће наставити такмичење у Београду су Страхиња Сучевић, Александар
Радовановић и Милан Смиљанић
, из ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин, Стеван Ракас ће представљати ОШ „Младост“ Пригревица, Ђорђе Сунајко ОШ „Бранко Радичевић“ из Оџака, Андреј Јокановић ОШ „Мирослав Антић“ Оџаци и Јаков Ђорђевић испред ОШ „Коста Стаменковић“ Српски Милетић. Код девојчица је најбржа је била Нија Зорић, а поред ње из ОШ „Жарко Зрењанин“ у Београд иду Софија Бујић, Софија Цветићанин Владислава Поповић и Нина Шакић. Невена Мрђеновић ће на даљем такмичењу представљати ОШ „Младост“ Пригревица, Нина Дробац ОШ „Мирослав Антић“, а Славица Шијачки ОШ „Никола Тесла“ Бачки Брестовац. Најбоље пласиранима су награде уручили заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић и прошлогодишња победница великог финала Апатинка Милица Занзе. Главни координатор пројекта испред Српског атлетсског Савеза био је Немања Илић коме је чланица АК Апатин Софија Бујић уручила клупски дрес. Технички координатор испред Апатина био је Бојан Томашевић, тренер у Атлетском клубу Апатин, коме је у техничкој припреми помогла Марија Бубало такође тренер у Атлетском клубу Апатин. Манифестација је реализована минималним утрошком финансијских средстава (вода и чоколадице
за децу), сви учесници су од стране Српског атлетског Савеза и Yettel добили учесничке мајице, а шампиони су добили поклоне.
Подршку организацији манифестације пружили су Општина Апатин, Црвени крст Апатина, Културни центар Апатина и Дом здравља Апатин.
The post У АПАТИНУ ОДРЖАНО КВАЛИФИКАЦИОНО ТАКМИЧЕЊЕ ЗА УЧЕШЋЕ НА ВЕЛИКОМ ФИНАЛУ „БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА“ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.