ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ И ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА

Izvor: Radio Dunav, 25.Maj.2022, 10:51

ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ И ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА

Ђуре Борбељ најбољи домаћи такмичар на 35. Београдском полумаратону, Денис Фируловић трећи на полумаратону у Румунији, Нија Зорић сребрна у Црвенки, сјајни наступи и на хуманитарној трци у Новом Саду
Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викендом наставили су са >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << одличним остварењима наступајући на такмичењима у земљи (Косјерић, Петровац на Млави, Рајац, Фрушка Гора) и иностранству (Ашатхалом – Мађарска, Беч -Аустрија).
Јос један успешан период је иза чланова Атлетског клуба Апатин, Ђуро Борбељ је наставио са одличним тркама, остваривши победу у финишу у сјајној конкуренцији такмичара из Кеније, Босне и Херцеговине и Србије на 19. Меморијалној уличној трци Генерал Светомир Ђукић у Косјерићу, која је одржана у среду 18. маја.
Након победе у Косјерићу Ђуро Борбељ је суботу 21. маја, заузео треће место у Петровцу на Млави у изузетно јакој међународној Меморијалној трци „Драгутин Томашевић“ на 10 километара где је наступило преко 350 такмичара из више земаља, у истој трци наступило је још неколико чланова клуба, Денис Фируловић заузео је 6. место укупно, 3.,4 и 5. место у старосним категоријама освојили су Милан Маринковић, Радомир Топличанин и Жива Вијоглавин (који је оборио лични рекорд), пласман у горњи део резултата остварили су Александар Стајић и Немања Ђурић. Истог дана на одржане су трејл трке на Фрушкој гори и Рајцу. На Фрушкој гори одржана је трејл трка Тоур Де Фрушка на 15 километара у којој је победио Душан Крстић нови члан коме је ово други наступ за АК Апатин, 4. место у женској конкуренцији освојила је Милица Марковић, успешан наступ имали су Зоран Шкорић, Исидора Шарчев и Маријана Мијатовић. На трејл трци на Рајцу 6. место у укупном пласману освојио је Александар Штајфер.
У недељу 22. маја, су чланови АК Апатин наступили на такмичењима у Краљеву, Инђији, Ашатхалому и Бечу. Краљево је било домаћин атлетског митинга за ветеране где је Вања Болесников освојио друго место укупно и друго место у старосној категорији на 3000 метара, Весна Богишић Вицко освојила је прво место на 400 метара. У Инђији је одржан хуманитарни крос на 9,5 километара у којој је Антић Саша освојио седмо место укупно и прво место у старосној категорији. У Мађарском месту Ашатхалом одржана је трејл трка на 14 километара у којој је славио Роберт Чизмадија, док је у Бечу одржана женска трка у којој је наступила Александра Буркановић.
Атлетски клуб Апатин је у петак 27.5. технички организатор такмичења Брзином до звезда за школарце, пројекат који је Српски атлетски Савез покренуо са компанијом Yеттел, и које ће се по други пут организовати у Апатину. Такмичење у којем учествују деца из Општине Апатин, Оџаци и Бачка Паланка, одржаће се на помоћном терене стадиона ОФК Младост са почетком у 11,00 часова, првопласирана деца пласираће се у велико финале које ће се у јуну месецу одржати у Београду.
The post ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ И ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.