Izvor: Radio Dunav, 23.Maj.2022, 12:56

ОПШТИНА АПАТИН РАСПИСАЛА КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ УГРАДЊЕ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА

Општина Апатин је објавила Јавни конкурс за суфинансирање уградње соларних панела за производњу електричне енергије на породичним кућама на територији општине Апатин за 2022. годину.
Предмет финансирања обухвата набавку соларних панела снаге која није већа од одобрене >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << снаге мерног места снаге до и једнако 6 kW, набавку инвертера, пратећих носача панела, двосмерног мерног уређаја за мерење предате и примљене електричне енергије и остале неопходне инсталације за производњу електричне енергије и прикључење на дистрибутивни систем, уградњу соларних панела, инвертера пратећих носача панела, двосмерног мерног уређаја за мерење предате и примљене електричне енергије и остале неопходне инсталације за производњу електричне енергије и прикључење на дистрибутивни систем, као и израду неопходне техничке документације, извештаја извођача радова о уградњи соларних панела, инверетара и пратеће инсталације за производњу електричне енергије, као и извештаја о уградњи мерног места који је у складу са законом и прописима дистрибутера неопходан приликом прикључења на дистрибутивни систем.
Право учешћа на конкурсу имају домаћинства која испуњавају следеће услове:
да је подносилац пријаве:
(1)власник објекта за који подноси пријаву и да је подносилац пријаве власник или носилац права над бројилом, или
(2)уколико подносилац пријаве није власник објекта за који се подноси пријава, неопходно је да има пријаву боравка на адреси објекта за који подноси пријаву и уз пријаву да поднесе писану сагласност власника објекта оверену од стране јавног бележника да се за објекат може поднети пријава;
2)да је прикључен на дистрибутивну мрежу електричне енергије и да је на последњем рачуну за потпрошњу електричне енергије регистрована потрошња од минимум 30 kWh.;
Максимални износ средстава подстицаја који се додељује, представља мањи износ од:
(1)50% од вредности укупне инвестиције са ПДВ-ом, а максимално 420.000 динара са ПДВ-ом, и;
(2)износа који се добија множењем снаге панела у kW из достављене профактуре, са износом од 70.000,00 динара са ПДВ-ом.
Конкурсом је предвиђено да за соларне панеле капацитета преко 6 kW разлику до укупне вредности радова према предрачуну изабраног привредног субјекта сносе домаћинства.
Конкурс је отворен закључно са 17. јуном 2022. године, а додатне информације и конкурсна документација доступни су ОВДЕ.
The post ОПШТИНА АПАТИН РАСПИСАЛА КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ УГРАДЊЕ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.