ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „СТЕВАН ХРИСТИЋ“

Izvor: Radio Dunav, 19.Maj.2022, 13:03

ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „СТЕВАН ХРИСТИЋ“

Ученици Основне музичке школе “Стеван Христић” из Апатина остварили су запажене резултате на окружним, републичким и међународним такмичењима, као и разним музичким фестивалима који су одржани током школске 2021/22 године.
На републичком такмичењу које је одржано у Београду, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << ученица првог разреда Софија Ракић у класи Еве Анталовић на клавиру освојила је прво место у Србији, као и Шара Молнар ученица другог разреда која је на кларинету у класи Илобне Јанович такође била најбоља у држави. Ученик другог разреда Никола Боговић на кларинету у класи Нандора Колесара освојио је другу награду, а његовом вршњаку Немањи Србљанину такође је припало друго место на флаути у класи Сакал Жока. На овом такмичењу Фридрик Ализ ученик првог разреда у класи Нандора Колесара освојио је другу награду на кларинету, а Жолт Молнар на тромбону и Петер Молнар на труби, обојица у класи Ервина Ченичека освојили су друге награде на републичком такмичењу. Друго место у категорији флауте освојила је Уна Баста у класи Марте Стојановић, док су ученица другог разреда Софија Цветићанин на клавиру у класи професора Милана Лемаића и Нандор Чорба на кларинету у класи Илоне Јанович, на овом престижном државном такмичењу освојили треће награде. Корепетиторка која је са ученицима понављала градиво и припремала их за такмичења је професорка Јелена Боговић.
Поред републичког такмичења, апатински основци постигли су значајне разултате и на Фестивалу музичких балетских школа који је у марту одржан у Нишу. На овом такмичењу ученица четвртог разреда МШ „Стеван Христић“ Уна Баста у класи Марте Стојановић освојила је прво место у категорији флауте, Никола Боговић у класи професора Нандора Колесара и Жолт Молнар у класи Ервина Черничека, освојили су прва места у категоријама кларинет и тромбон, док је ученица другог разреда Ева Фридрик на саксофону у класи Илоне Јанович освојила другу награду. Камерни састав (квинтет тамбуре) у класи професора Николе Бирача, ученици петог и шестог разреда Милан Кртинић, Лана Крстин, Валентина Декан, Дијана Гладић и Теодора Јакшић на овом фестивалу заузели су треће место у категорији камерних састава. Руководилац камерног састава је Ервин Черничек.
Током ове школске године запажен резултат остварио је и ученик другог разреда Јасмин Еуген Таировци у класи Николе Ћировића који је на такмичењу пијаниста „Меморијал Сања Павловић“ у Алексинцу освојио друго место, као и ученици у класи Илоне Јановић, Роберт Бујак, Шара Молнар и Нандор Чорба који су на VI Интернационалном такмичењу „Sirmium music fest“, који је крајем априла одржан у Сремској Митровици на кларинету освојили два прва и једно друго место.
Апатинци су као и ранијих година освојили вредна признања на Међународном музичком такмичењу „Фантаст 2022“ који је од 16. до 22. маја, по девети пут одржан у Бечеју. За то су заслужни ученици другог разреда Софија Цветићанин у класи Милан Лемаића и Јасмин Еуген Таировци у класи професора Николе Ћировића који су на клавиру освојили прва места и Ленка Мудринић ученица трећег разреда у класи Еве Анталовић која је у Бечеју освојила другу награду.
Последњи висок резултат у овој години уписала је на клавиру Софија Цветићанин, ученица другог разреда која је са 97 бодова освојила златну медаљу на интернационалном такмичењу „Paar International Piano Competition“ које је 15. маја одржано у Бачкој Паланци.
Права прилика да се ови ученици представе апатинској публици је у четвртак 26. маја 2022. године, када Музичка школа „Стеван Христић“ организује концерт награђених ученика. Концерт ће бити одржан у великој сали Културног центра у Апатину са почетком у 19 часова, а улаз је бесплатан.
The post ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „СТЕВАН ХРИСТИЋ“ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.