ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ И ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА

Izvor: Radio Dunav, 18.Maj.2022, 08:21

ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ И ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА

Ђуро Борбељ најбољи домаћи такмичар на 35. Београдском полумаратону, Денис Фируловић трећи на полумаратону у Румунији, Нија Зорић сребрна у Црвенки, сјајни наступи и на хуманитарној трци у Новом Саду
Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викендом наставили су са >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << одличним остварењима наступајући на такмичењима у земљи (Београд, Тара, Црвенка, Нови Сад) и иностранству (Румунија).
Ђуро Борбељ је наставио са низом успешних трка, одличним наступом остварио је пласман на 4. место од преко 6000 такмичара на међународном 35. Београдском полумаратону који је одржан у недељу 15. маја 2022. године, истрчавши стазу од 21 километар и 97 метара са резултатом 1 сат 8 минута и 34 секунди и на тај начин остварио најбоље остварење од свих такмичара из Србије, а иза три такмичара из Кеније. У истој трци наступили су и имали запажене резултате: Марија Бубало, Милица Марковић, Александра Тодоровић, Александра Буркановић, Маријана Мијатовић, Александар Стајић, Жива Вијоглавин, Милан Маринковић, Радомир Топличанин, Александар Максимовић.
Истог дана у Румунском граду Слатина одржан је међународни полумаратон, где је Денис Фируловић у изузетној конкуренцији од 250 полумаратонаца, заузео треће место у укупном пласману, победник трке је Андреи Русу бивши јуниорски првак Европе на 10000 метара.
У суботу 14.5.2022. године на Тари је одржана трка са препрекама –Трибалион у којој је успешан наступ имао Зоран Шкорић, истог дана у Новом Саду одржана је хуманитарна трка подршка за оболеле од цистичне фиброзе на 3800 метара, у којој су пласман на прво, треће место и четврто место освојили чланови АК Апатин прво место Александар Стајић, треће место Мирослав Пешић и четврто Немања Ђурић, у женској конкуренцији пласман у сам врх оствариле су Милица Марковић, Уна и Хана Чегар и Исидора Шарчев.
У недељу 15. маја у Црвенки је одржан атлетски митинг за млађе категорије у којем је учешће под вођством тренера Бојана Томашевића, узело осам младих атлетичарки Атлетског клуба Апатин, Нија Зорић освојила је сребрну медаљу у трци на 200 метара, Софија Бујић освојила је 4. место на 200 метара и ван конкуренције у скоку у даљ скочила лични рекорд 3 метра и 31 центиметара, запажен наступ на такмичењу имале су Лана Чергић, Нађа Банић, Милана Вранеш, Милица Егић, Нина Солаћ и најмлађи такмичар Деспот Томашевић који је у трци на 60 метара заузео друго место.
Наредног викенда чланове АК Апатин очекује наступ на међународној трци на 10 км на путу меморијал Драгутин Томашевић, која се одржава у суботу 21. маја у Петровцу на Млави и на Атлетском митингу за ветеране у Краљеву у недељу 22. маја.
The post ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ И ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.