Izvor: Radio Dunav, 16.Feb.2022, 19:30

МУП НАЈАВИО ПОЈАЧАНУ КОНТРОЛУ ТРАКТОРА

Припадници Министарства унутрашњих послова Управе саобраћајне полиције ће у циљу повећања безбедности саобраћаја, у наредном периоду вршити појачану контролу трактора и возача трактора у саобраћају на путу, са посебним акцентом на откривање прекршаја управљања возилом >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << под дејством алкохола.
Од почетка ове године, на путевима у Србији догодиле су се 22 саобраћајне незгоде са учешћем трактора, а анализе показују да су 18 саобраћајних незгода изазвали возачи трактора. У овим саобраћајним незгодама погинула су четири, а повређена 22 учесника у саобраћају.
С обзиром на то да је сезона пољопривредних радова почела и да се у наредном периоду очекује повећан број трактора на путевима, апелујемо на возаче трактора да благовремено отклоне евентуалне техничке неисправности, посебно оне које се односе на светлосне уређаје и сигнализацију.
У случају да се у ноћним условима или условима смањене видљивости трактори или радне машине затекну у саобраћају без исправних светлосно-сигналних уређаја, саобраћајна полиција ће их искључити из саобраћаја.
Законом о безбедности саобраћаја на путевима прописано је да трактори и радне машине ноћу, као и у условима смањене видљивости, у саобраћају на путу морају имати укључено жуто ротационо или трепћуће светло.
The post МУП НАЈАВИО ПОЈАЧАНУ КОНТРОЛУ ТРАКТОРА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.