Izvor: Radio Dunav, 14.Feb.2022, 12:20

КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА ВИЗИТОРСКОГ ЦЕНТРА НА ХАРЧАШУ

Директор Туристичке организације општине Апатин Немања Јовић најавио је данас реконструкцију и доградњу објекта „Чарде Харчаш“, који би у будућности требао да преузме улогу визиторског центра за обилазак Горњег Подунавља.
-Још 2018. године када су последњи >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << закупци изашли из овог објекта дошли смо на идеју, да овде изградимо један „визиторски центар“, објекат у који би долазили сви туристи који би потенцијално посећивали Горње Подунавље. Пут од саме идеје до данашњег дана је изузетно дуг у смислу да је било неопходно изградити идејно решење, пројекције садржаја и оно што је најтеже, исходовати све дозволе и техничке предуслове, и на крају израдити технички пројекат. Међутим сада можемо рећи да ће у току ове године започети радови на изградњи „визиторског центра“ самог објекта „Харчаш Чарде“ који ће се реновирати, надоградити са низом додатних садржаја, најавио Је Јовић.
Он је открио да ће будући комплекс имати едукативне садржаје, изложбени простор, дечије игралиште али и угоститељски објекат, ресторан који ће гостима нудити специјалитете овог поднебља.
-У доњем делу центра ће бити ресторан који ће промовисати гастрономске специјалитете везане за Дунав, рибље специјалитете, а на спрату изложбени простор, где ће бити представљена историја, традиција старих аласа Дунава, и наравно Горњег Подунавља. То неће бити обична изложбена поставка, биће много мултимедијалних модерних садржаја попут „3Д наочара“, са којима ће гости моћи упознати нашу општину, путујући и кроз време, како је Дунав изгледао пре неколико векова. На који начин су стари рибари обављали своје послове, али и како то чине данас, биће представљен живи свет Горњег Подунавља. Посетиоци ће имати прилику да се упознају са рибарским алатима, мрежама и друго, открива директор Туристичке организације Апатин Немања Јовић.
У оквиру копмлекса планирано је и партерно уређење слободног простора са зеленим површинама.
-Што се тиче спољашњих садржаја, поред велике баште намењене гостима ресторана, имаћемо наравно и простор где ће се кувати рибљи паприкаш, спремати риба, али и један део где ће посетиоци и излетници то моћи и сами да ураде. Такође, биће изграђено и једно дечије игралиште, затим учионица на отвореном, у којој ће моћи да се одржавају предавања на еколошке теме, о екскурзијама, и слични садржаји. Имаћемо и занимљиву реплику „Улмске кутије“, брода који ће се налазити испред објекта, а који ће бити заправо сувенирница, у којој ће се продавати сувенири типични за Апатин и за Горње Подунавље. У преговорима смо са управљачима суседних парцела како би и на њима изградили сличне садржаје везане за спортско рекреативну и сличну понуду, рекао је Јовић.
The post КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА ВИЗИТОРСКОГ ЦЕНТРА НА ХАРЧАШУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.