У АПАТИНУ ОТКРИВАЊЕ СПОМЕН ПЛОЧЕ РАДЕТУ РАТКУ ВЕИНУ

Izvor: Radio Dunav, 11.Feb.2022, 11:04

У АПАТИНУ ОТКРИВАЊЕ СПОМЕН ПЛОЧЕ РАДЕТУ РАТКУ ВЕИНУ

На спортској хали у Апатину, у уторак 15. фебруара ће бити откривена спомен-плоча са именом Радета Ратка Веина, Апатинца који је током рата 1999. године изгубио живот у бици на Паштрику.
Спомен-плоча ће бити откривена у 10.00 часова, на Дан државности, чиме ће и спортска >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << хала Ош „Жарко Зрењанин“ понети његово име.
-Позивам све грађане да 15. фебруара, на Дан државности Републике Србије дођу испред спортске хале како би присуствовали откривању спомен-плоче нашем суграђанину Радету Ратку Веину који настрадао 28. маја 1999. године на Паштрику. Желимо да спомен плочом и преименовањем спортске хале у Апатину одамо пошту и сачувамо сећање на нашег суграђанина који је у време када је изгубио живот био млад и перспективан млади спортиста, поручила је председница општине Апатин Дубравка Kораћ.
Она је додала да ће се грађанима током откривања плоче обратити и генерал Стојан Kоњиковац који је 1999. године на Паштрику обављао дужност команданта Истуреног командног места у Шех махали (село Планеја) на самом Паштрику, јединице у којој је наш суграђанин служио војни рок.
The post У АПАТИНУ ОТКРИВАЊЕ СПОМЕН ПЛОЧЕ РАДЕТУ РАТКУ ВЕИНУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.