Izvor: Radio Dunav, 09.Feb.2022, 10:28

КРЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА МОСТА КОД ЕПС-а У СОМБОРУ

Јавно предузеће „Путеви Србије“ спровело је јавну набавку за реконструкцију моста преко Великог бачког канала, код Електродистрибуције на Апатинском путу у Сомбору и након окончања поступка, 27. јануара 2022. године је изабран извођач радова.
Посао је додељен групи извођача >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << коју чине „Србијапут“ а.д. Београд, „WEST-GRADNJA“ d.o.o. Шабац и „Србијапут логистика и изградња“ д.о.о. Београд, а вредност радова је 109.769.429,50 динара без ПДВ-а. Потписивање уговора са извођачем се очекује у наредном периоду, а из ЈП „Путеви Србије“ су за Сомборњуз рекли да ће радови на обнови моста почети на пролеће.
„С’ обзиром да тренутни временски услови нису идеални за извођење радова, реално је да ћемо радове започети после 31. марта 2022. године, до када и званично траје Зимска служба и зимско одржавање путева“, стоји у допису који је Сомборњуз добио из овог предузећа.
Пројектом привремене саобраћајне сигнализације планирано је да се током извођења радова саобраћај одвија наизменичним пропуштањем возила, те да путни правац Сомбор – Апатин не буде затворен. Ипак, из „Путева Србије“ напомињу да постоји могућност да услед сложене технологије радова извођач затражи тоталну обуставу саобраћаја, о чему би јавност била благовремено обавештена.
Предвиђени рок за завршетак радова на реконструкцији моста код Електродистрибуције у Сомбору је 120 дана.
Према Пројектно техничкој документацији, планирани су радови на рехабилитацији предметног путног објекта у целој дужини. Биће извршено уклапање пута са обе стране моста са израдом асфалтне коловозне конструкције, поставиће се систем за одводњавање атмосферских вода, а биће поправљене и пешачке стазе са обе стране моста.
Овај мост је већ дуже време у лошем стању. Пешачко-бициклистичка стаза је у веома лошем стању, банкине су скроз пропале а коловоз који је поплочан гранитним коцкама је такође у лошем стању. Коцке су на поједним деловима моста скроз упале, па су се на тим местима појавиле изузетно велике и опасне ударне рупе и колотрази. Ова саобраћајница је посебно опасна када пада киша, јер се у подножју моста стварају велике баре.
The post КРЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА МОСТА КОД ЕПС-а У СОМБОРУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.