Izvor: Radio Dunav, 25.Jan.2022, 11:23

НИСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ И УВЕЋАНА ПОТРОШЊА ПРОБЛЕМ СНАБДЕВАЊА ГАСОМ У АПАТИНУ

Одређен број домаћинстава у Апатину која се греју на гас, протеклих дана пријавила су проблеме у снабдевању. Kако кажу, станове је немогуће загрејати јер су више пута током дана принуђени да ресетују гасне котлове, позивају сервисере уређаја на интервенцију, а узрок неправилности >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << у раду инсталације грејања је недовољан притисак у мрежи. О проблему на дистрибутивној гасоводној мрежи у Апатину обратили смо се Јавном предузећу „Србијагас“.
Из овог предузећа кажу, да су за проблеме у испоруци гаса одговорне ниске спољне температуре ваздуха, енормно увећана потрошња, као и велики број нових домаћинстава који су протеклих годину дана прикључени на гасоводну мрежу у нашој општини, што у целини представља велико оптерећење на постојећи систем снабдевања.
Тврде да је снабдевање гасом отежано само у појединим деловима града, у домаћинствима која се налазе на рубним деловима мреже, оним најудаљенијим од гасне станице.
Не ради се о ограниченој испоруци гаса купцима. Узрок проблема су изузетно ниске температуре које су енормно повећале потрошњу гаса, и то је довело до смањеног притиска у систему. Томе морамо додати и 250 нових корисника који су се прикључили на мрежу последњих годину дана. Kако кажу овај проблем ће бити отклоњен изласком из температурног минуса и додатном гасном станицом, чија је изградња планирана у апатинском насељу „Мала Босна“.
Готов је пројекат, и изградња додатне станице ће бити завршена у овој календарској години са чиме улазимо спремни у следећу грејну сезону. Нова станица ће додатно обезбедити неопходне количине гаса у систему, поручују у „Србијагасу“.
Из овог предузећа су данас апелови на грађане који немају проблема са снабдевањем, да буду солидарни и да у наредним данима покушају смањити потрошњу овог енергента, и на тај начин допринесу стабилности гасног система у Апатину.
The post НИСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ И УВЕЋАНА ПОТРОШЊА ПРОБЛЕМ СНАБДЕВАЊА ГАСОМ У АПАТИНУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.