ПРОЈЕКАТ ШКОЛСКИМ СПОРТОМ ПРОТИВ ДРОГЕ

Izvor: Radio Dunav, 19.Nov.2021, 09:13

ПРОЈЕКАТ ШКОЛСКИМ СПОРТОМ ПРОТИВ ДРОГЕ

Друштво педагога физичке културе „Стефан Душан силни“ Апатин наставило је рад на пројекту „Школским спортом против дроге“ новим низом едукативних радионица на тему штетности наркотика. Кроз овај програм је до сада прошло око 500 деце, а пројекат је подржала и локална самоуправа.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << /> – Пројекат је први пут код нас у општини заживео 2013. године и тада је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за омладину и спорт. После тога смо едукацију имали у ширем региону у којем смо објединили општине Куле, Оџака, Сомбора и Апатина. Ово је друга година да пројекат помаже и општина Апатин. Данас смо едукацију организовали за девојчице из Одбојкашког клуба Апатин, а до краја године ћемо то исто учинити за децу из кошаркашких клубова, тенисере, каратисте, фудбалере и рукометаше. Деца су пажљива, заинтересована, а амбијент у коме се одвија едукација је спортска хала. За све који ће послушати предавање припремили смо мајице као симболичне поклоне, навели су из Друштва педагога физичке културе „Стефан Душан силни“.
У Удружењу се надају да ће пројекат поновити и следеће године за нову генерацију деце.
Предавач је био психолог Душко Бурсаћ из Центра за Социјални рад.
– Одржали смо едукативну радионицу која има за циљ да упозна младе са проблемом употребе наркотика, а такође да их научи како да препознају основне врсте дрога. Мој посао је да, као стручни сарадник, едукујем младе са циљем да никада не дођу у контакт са наркотицима и пробају било коју врсту дрога. Ово је наставак врло успешне сарадње која траје годинама и своди се на то да се ученицима основних и средњих школа укаже на штетност узимања било каквих врста психоактивних супстанци. Ово је друштвено-одговорно понашање једног удружења које континуирано ради на пољу превенције. Велики број деце је већ до сада био у прилици да слуша предавање, рекао је Душко Бурсаћ.
Он је додао да је пројекат искључиво превентивног карактера јер немају податке о томе да ли су успели да спрече децу и смање број потенцијално нових корисника, али се свакако надају да ће појачати знање младих о опасностима од употребе наркотика.
The post ПРОЈЕКАТ ШКОЛСКИМ СПОРТОМ ПРОТИВ ДРОГЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.