АПАТИЦИ ВОЗИЛИ БУДУЋУ БИЦИКЛИСТИЧКУ РУТУ „ЕВРОПСКИ АМАЗОН“

Izvor: Radio Dunav, 23.Okt.2021, 15:29

АПАТИЦИ ВОЗИЛИ БУДУЋУ БИЦИКЛИСТИЧКУ РУТУ „ЕВРОПСКИ АМАЗОН“

У оквиру међународног пројекта „Бициклистичка рута – Европски Амазон“ (Amazon of Europe Bike Trail), у Апатину се трећу годину заредом одржава промотивни фестивал бициклизма. За следећу недељу планирано је одржавање радионице за пружаоце смештајних и угоститељских услуга са територије >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << наше општине, чиме се завршава имплементација овог европског пројекта у Апатину.
– Од Нове године очекујемо прве пријаве гостију преко оформљеног Букинг центра у Словенији, одакле и крећу прве вожње рутом Мура-Драва- Дунав до Апатинске општине, каже Немања Јовић директро Туристичке организације Апатин. За данашњу промотивну вожњу пријавило се 70 Апатинаца. Возило се од улице Српских Владара до ловачке куће „Месарске ливаде“, локације познатије у Апатину као „ Титов дворац“ и назад.
-Због обилних падавина и лоших временских услова променили смо руту за вожњу избегавајући расквашене терене, делове бента итд, каже Јовић и додаје да је на „Титовом дворцу“ за бициклисте одржано предавање о биљном и животитињском свету Горњег Подунавља, а предавач је познати апатински фотограф и орнитолог Јован Лакатош
За све учеснике организатор је обезбедио ужину, а након промотивне вожње и заједнички ручак.
The post АПАТИЦИ ВОЗИЛИ БУДУЋУ БИЦИКЛИСТИЧКУ РУТУ „ЕВРОПСКИ АМАЗОН“ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.