ЧЕТРДЕСЕТ ДВОЈЕ  АПАТИНАЦА ДАЛО КРВ

Izvor: Radio Dunav, 21.Sep.2021, 12:46

ЧЕТРДЕСЕТ ДВОЈЕ АПАТИНАЦА ДАЛО КРВ

У организацији апатинског Црвеног крста и Завода за трансфузију крви Војводине данас је у просторијама Народне библиотеке „Миодраг Борисављевић“ у Апатину одржана акција добровољног давања крви. Јелена Kлашња докторка Завода за трансфузију крви Војводине је рекла да >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << је све протекло без проблема и нагласила да је одзив Апатинаца био добар.
-Драгоцену течност су дале 42 особе, од чега је тринаест припадница женског пола, што је за средине попут Апатина добар одзив. Залихе крви су тренутно стабилне, али због повећаних потреба у последње време свакако да нам много значи нешто бољи одзив давалаца. У овом тренутку можда су нам мало потребније нулта и крвне групе са негативним Rh фактором, изјавила је др Kлашња.
Завода за трансфузију крви Војводине, сутра, у среду, 22. септембра, организује акцију добровољног давања крви у Сомбору.
Акција ће се, како је највљено одвијати у термину од 9 до 13 часова у просторијама Центра за едукацију Црвеног крста Сомбор, на адреси Апатински пут број 19.
Подршку акцији добровољног давања крви могу да дају сви здрави пунолетни грађани до навршених 65 година живота.
The post ЧЕТРДЕСЕТ ДВОЈЕ АПАТИНАЦА ДАЛО КРВ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.