НОВИ УСПЕХ ХАРМОНИКАША НЕНАДА ИБРАХИМОВИЋА ИЗ ГАКОВА У БЕЛОЈ ЦРКВИ

Izvor: Radio Dunav, 05.Jul.2021, 11:35

НОВИ УСПЕХ ХАРМОНИКАША НЕНАДА ИБРАХИМОВИЋА ИЗ ГАКОВА У БЕЛОЈ ЦРКВИ

Ненад Цоки Ибрахимовић (50) из Гакова, код Сомбора, заљубљеник у хармонику, недавно је на Фестивалу аматера „Карневалска музицијада“, која је крајем јуна одржана у Белој Цркви освојио прво место у својој категорији (старији сениори). Овај успех постигао је у конкуренцији 14 такмиачара, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << а и публика у карневалској поврци га је прогласила најбољим, односно првим местом.
На такмичењу је извео „Бисер коло“ Новице Неговановића, затим „Споменкино коло“ Моме Јовановића и једно коло од Мирољуба Аранђеловића Кемиша. Ово је Ненадова петнаеста година за редом откада учествује на овом такмичењу.
Ибрахимовић је недавно обележио три деценије свирања хармонике и 20 година успешне каријере. По свирању и наступима готово да га сви знају, не само Бачкој и Војводини, већ и широм Србије.
-Почео сам да свирам са непуних 18 година. Хтео сам и као дете да учим,али се нису стекли услови за то.Посебно сам волео Кемишову свирку . Кемиш ме је фасцинирао 191/82.године кад је већ снимио кола. Десило се сасвим случајно да сам у Робној кући у Сомбору купио прву касету и то Томе Здравковића и Бранимира Ђокића. Ни слутио нисам да ћу код њега започети своје образовање – поносно каже Ибрахомовић.
Код Ђокића је учио три и по године и ту се родила љубав према такмичењима.У Музичкој школи „Ацо Крњевац“ провео је три године, а у Музичкој школи „Предраг Стојковић Србијанац“ шест година.
Ненад истиче да су за успех поред талента, потребни упорност и јака воља, али пре свега љубав.Хармоника смирује душу, све покреће у позитивно, а песме које су лепе су право задовољство за извођење-прича наш саговорник.
На такмичењима је 72 пута био први, а заузео је и трећа места. Он додаје да му је жеља да на млађе нараштаје пренесе своје знање, те да би волео да му свирање буде позив.
The post НОВИ УСПЕХ ХАРМОНИКАША НЕНАДА ИБРАХИМОВИЋА ИЗ ГАКОВА У БЕЛОЈ ЦРКВИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.