КУД „ЦАРЗА“ ОДРЖАО ВИДОВДАНСКИ КОНЦЕРТ

Izvor: Radio Dunav, 27.Jun.2021, 08:36

КУД „ЦАРЗА“ ОДРЖАО ВИДОВДАНСКИ КОНЦЕРТ

Културно-уметничко друштво „Царза“ одржало је, у сали Општинског културног центра, Видовдански концерт. У двосатном програму учествовали су чланови КУД-а и гости КУД „Седмица“ из Угриноваца и Женска певачка група „Банија“ из Пригревице.
– Желимо да Видовдански концерт >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << постане традиција. Прошле године нисмо радили већ смо почели у фебруару ове године. Успели смо да, поред старих, припремимо и нове кореографије због чега смо презадовољни, изјавио је Немања Боројевић, уметнички руководилац КУД-а „Царза“.
На сабору су се публици представиле певачке групе и солисти, деца из школице фолклора, старији дечји фолклорни ансамбли и ветерани,  са песмама и играма са Баније, ужичког, нишког, влашког и лесковачког краја.
– Ветеранска група је кренула са шест чланица а данас их имамо 22. Захваљујући причама које се преносе по граду каква је атмосфера у КУД-у, како нам је лепо, људи су сами дошли. И нико није дошао сам већ у друштву. Ту има пуно жена које никада нису играле, а на неким догађајима и дружењима воле да заиграју, па су дошле да науче фолклорне игре. Када сам им рекао да имамо Видовдански концерт одмах су прихватиле да и оне наступе, каже Боројевић.
Одличан пријем код апатинске публике имало је и Културно-уметничко друштво „Седмица“ из Угриноваца.
– Пре короне је КУД „Седмица“ из Угриноваца прославио 40 година рада. Апатинској публици смо одиграли игре из Хоче и свадбене обичаје из Врањског Поља. То је нова кореографија и спремали смо је за време пандемије. КУД броји око 150 чланова што је добра бројност у односу на околна места. Настојимо да после короне упишемо што више нових чланова. Са нама игра и Апатинац Немања Смиљковић и одлично се уклопио. У Апатину смо други пут, а следећи наступ имамо у Сутомору у Црној Гори. Хвала Царзи на још једном лепом госторимству, рекао је Славко Марић, играч Културно-уметничког друштва „Седмица“ из Угриноваца.
КУД Царза тренутно прикупља нове, али и старе чланове који су отишли јер се прошле године, због проглашења пандемије, није радило. Према речима Немање Боројевића сваки нови члан им је добро дошао.
The post КУД „ЦАРЗА“ ОДРЖАО ВИДОВДАНСКИ КОНЦЕРТ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.