АПАТИНСКИ МАТУРАНТИ ПРОСЛАВЉАЈУ КРАЈ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

Izvor: Radio Dunav, 23.Jun.2021, 23:07

АПАТИНСКИ МАТУРАНТИ ПРОСЛАВЉАЈУ КРАЈ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

Ученици завршних разреда апатинских средњих школа вечерас имају матурско вече. Након  што су се матуранати окупили код фонтане у улици Српских Владара организовано су прошетали центром града и улицом Петефи Шандора све до Трга Никола Тесла, а затим се преселили у салу „Човић >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << стил“.
Тамо им се у име општине обратио заменик председнице Радован Ђукић, и у име директора и професора Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ и Техничке школе са Домом ученика директор Недељко Шарац.
– Част ми је што могу да вас поздравим испред општине Апатин. Много ми значи када вас видим лепе, ведре и насмејане, сада када сте завршили најлепшу епоху живота – средњу школу. Општина Апатин и локална самоуправа чини све што може да средњешколско образовање у Апатину добије пун сјај. Честитам вам на завршетку средње школе и желим вам успех у даљем животу, рекао је, обраћају се матурантима, заменик председнице општине Радован Ђукић.
– Ви сте специфична генерација која је са овим што је задесило цео свет, па и нас, показала сналажљивост и способност за решења и у непредвиђеним околностима. Надам се да ћете тако радити и у будућности. Желим вам свако добро, здравља и успеха да постанете у животу оно што желите, рекао је Недељко Шарац, директор Техничке школе са Домом ученика.
НА ЊИМА СВЕТ ОСТАЈЕ
Најбољим ђацима додељене су награде. Ђак генерације у Техничкој школи са домом ученика је Стефан Терек, а у Гимназији и стручној школи „Никола Тесла“ ово признање је заслужила Јелена Михалек која се присутнима обратила речима.
– Овај дан је прекретница за све нас. Из ове школе одлазимо богатији за нова знања, искуства и пријатељства. Нажалост, ова година није била „наша“. Због пандемије смо били ускраћени за неке догађаје у завршној години попут прослава 18-тих рођендана, матурске екскурзије и матурантског плеса. Ипак, требали би бити захвални што смо добили прилику да на најлепши могући начин затворимо једно поглавље нашег живота сви заједно. Прво ћемо се захвалити нашим родитељима који су помно пратили сваки наш корак од рођења до данас, поносно нас гледају питајући се како су њихова деца тако брзо одрасла. Професори су нам, поред предметног знања, дали и најважније животне лекције и помогли да одаберемо пут којим ћемо наставити. За сваку недоумицу или проблем могли смо им се обратити без устручавања. Наше разредне старешине су увек биле ту за нас, пре свега као наши пријатељи, трпели нас и борили се за нас. Својој генерацији желим пуно успеха у свим изазовима који нам следују. Високо поставите своје циљеве, уложите свој рад, труд и време и успешно ћете постићи све што пожелите. Сваки успех као и неуспех би требало да нас мотивише да и даље радимо на себи. После сваког пада требамо устати и наставити даље још јачи. На нама свет остаје и ми бисмо требали да га мењамо. Немојмо очекивати да то неко други учини уместо нас. Било да смо се определили за даље школовање или посао најважније је да уживамо у томе што смо одабрали и да нам то доноси срећу, рекла је, између осталог, Јелена Михалек.
У обе школе матурирало је 135 ученика. Због проглашења пандемије 2020. године последње две школске године биле су другачије јер школе нису могле стопроцентно испоштовати план и програм. Ђаци су имали скраћене часове и половина наставе се одвијала онлајн.
– Због ученика се надам да ће следећа година и квалитет наставе кренути регуларним током. Све ово што се дешава последњих дана са мањим бројем оболелих од ковида даје ми наду да ћемо моћи нормално функционисати јер мислим да је образовање (ученици и просвета) група која је највише оштећена појавом пандемије. У школи смо урадили све, обзиром да имамо велику површину школе, да мере буду испоштоване. Задовољни смо резултатима ученика. Неколико ученика је ишло на поправни испит, остали су положили. Они који још нису матурилали имају августовски рок да то учине. Већина ученика се припрема за уписе на факултете који почињу за који дан.  Надам се да ће одабрати просперитетна занимања и факултете. То је један од тренутака када човек не сме погрешити у животу – у избору занимања, надам се да су схватили, изјавио је Милан Дражић, директор Гимназије и средње стручне школе „Никола Тесла“.
Забавни део је по традицији почео валцером који су ученици плесали са својим родитељима, а матуранте у наставку вечери забавља локални бенд и популарни фолк певач Јован Перишић.
Овогодишње матурско вече је организовала и финансирала општина Апатин.
The post АПАТИНСКИ МАТУРАНТИ ПРОСЛАВЉАЈУ КРАЈ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.