ПОЧЕЛА СА РАДОМ БЕСПЛАТНА ШКОЛА ШАХА АПАТИНСКОГ КЛУБА “ВУЛКАН ПРОТЕКТОР”

Izvor: Radio Dunav, 07.Mar.2024, 09:18

ПОЧЕЛА СА РАДОМ БЕСПЛАТНА ШКОЛА ШАХА АПАТИНСКОГ КЛУБА “ВУЛКАН ПРОТЕКТОР”

У просторијама апатинског Шах клуба “Вулкан протектор” јуче је почела са радом школа шаха за дечаке и девојчице узраста од 6 до 16 година, која од ове године носи назив Школа шаха “Проф. др Владимир Рајс”. Јучерашњем, првом тренингу је присуствовало десетак полазника и то је >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << уствари била презентација у оквиру које су родитељи и јавност упознати са начином рада и мотивима отварања школе шаха. То је уједно била и прилика да се тренери и деца боље упознају, а проф. др Владимир Рајс, директор школе шаха која носи његово име је нагласио да су тренинзи у клубу за сву децу бесплатни и позвао заинтересоване малишане и њихове родитеље да се пријаве.
-Недавно је клуб добио ново руководство које је одлучило да популаризује шах у Апатину, јер сматрамо да ми као спортски колектив чији је оснивач општина Апатин дужни да организујемо дешавања и будемо један од ослонаца наше Општине и едукујемо људе кроз шах и дружење. За сада имамо десетак малишана, а након овог званичног отварања очекујемо да ће се многа деца пријавити у школу, јер имамо изузетног тренера. Школа шаха је бесплатна за све полазнике, јер су Шах клуб “Вулкан Протектор” и Факултет техничких наука обезбедили средства за њено функционисање. Овим путем позивам све људе да нам се придруже, како би у нашем граду развили шаховску заједницу, закључио је Рајс.
Са децом ће радити фиде мајстор Јосип Декић, професионални тренер са тридесетогодишњим искуством и импресивним резултатима који је напоменуо да је шах у Србији последњих година у експанзији због добрих резултата које постиже репрезентација.
-Надам се да ће школа шаха добро функционисати и да ћемо успети децу да уведемо у тајне шаховске игре, проширимо њихово шаховско знање и кроз све то, да од њих направимо боље људе. Рачунари су много помогли да се шах брже развија, али са друге стране, игрице одвлаче децу од бављења овим спортом. Шаховска репрезентација Србија је прошле године постала екипни Европски првак, што је доста допринело популарности ове игре, а Шаховски савез Србије ове године уводи шах као секцију у петом и шестом разреду основне школе. Развијање практичног мишљења је најзначајнији сегмент у раду са децом, јер се испоставило да малишани који се баве шахом бележе добре резултате у школи, рекао је Декић.
Сви заинтересовани који желе да се баве шахом могу се пријавити путем телефона на број 063/844-71-52.
















The post ПОЧЕЛА СА РАДОМ БЕСПЛАТНА ШКОЛА ШАХА АПАТИНСКОГ КЛУБА “ВУЛКАН ПРОТЕКТОР” appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.