У АПАТИНУ ДОДЕЉЕНЕ БОРАЧКЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ

Izvor: Radio Dunav, 26.Feb.2024, 12:09

У АПАТИНУ ДОДЕЉЕНЕ БОРАЧКЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организованом кампањом успело је да мотивише људе да утврде свој статус борца и тренутно се на евиденцији налази 48.450 лица регистрована са статусом борца. Грађани Србије који су учествовали у ратним сукобима од 1990. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << до 1999. године и који су на законом прописан начин добили статус борца имају право на борачку легитимацију сa којом остварују одређене попусте када су у питању плаћање робе или услуга, право на бескаматне кредите, вишемесечне до 24 месеца у куповини одређених добара или услуга.
У општини Апатин су у суботу, 24. фебруара у присуству помоћнице министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сање Лакић подељене борачке легитимације, а оне који су добили овај документ поздравио је председник СО Апатин Милан Шкрбић.
-Наша општина је дала велики број бораца, а сада је на нама да се тим људима на неки начин одужимо, пре свега одајући им признање на великој храбрости и љубави према својој отаџбини, а онда и одређеним бенефитима. Са поносом могу рећи да тренутно имамо 144 борца који остварују право на субвенционисану цену комуналних услуга, а као општина смо обезбедили и паркинг места за инвалиде, прилазе за инвалиде у установама и организацијама чији је оснивач општина Апатин, субвенционисање плаћања услуга јавних предузећа чији је оснивач општина Апатин, субвенционисање трошкова у Дому за старе и пензионере Апатин, субвенционисање коришћења здравствене заштите у Дому здравља Апатин, субвенционисање активности из области културе и спорта, организовање обука и едукација удружењима борачко-инвалидске заштите, као и једнократне новчане помоћи деци палих бораца и ратних војних инвалида, рекао је Шкрбић.
Сви који у суботу нису успели да дођу по своје легитимације, исте могу преузети сваког радног дана у канцеларији број 10 општинске Управе.








The post У АПАТИНУ ДОДЕЉЕНЕ БОРАЧКЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.