Izvor: Radio Dunav, 26.Feb.2024, 11:34

ПИСАЦ ЗА ДЕЦУ-НИКОЛЕТА НОВАК У СРЕДУ ГОСТУЈЕ У АПАТИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Сусрет са познатим писцем за децу и младе Николетом Новак, ауторком која је деци занимљива, коју воле и која воли да пише за њих, одржаће се у Народној библиотеци “Миодраг Борисављевић” Апатин, у среду, 28. фебруара 2024. године, са почетком у 12 сати, поводом учествовања >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << ученика основних школа из Апатина и Пригревице у такмичењу “Читалићи”.
Николета Новак је по образовању ветеринар који вешто уклапа посао ветеринара и писца, па је до сада објавила: илустровани приручник „Упознајмо кућне љубимце“, романе „Тако ми је причао Будимир“, „У потрази за Будимиром“, „Теса, мала балерина“, „Позив“, “Суперхерој из комшилука” и „Звали су ме…“, едиције сликовница „Један дан са животињама“, „Приче из шуме“, „Пријатељи из саване“, „Кад су мали велики“, приручнике за тинејџере „Кад си мета пубертета: само за девојчице“ и „Кад си мета пубертета: само за дечаке“ и др.
Добитница је бројних књижевних награда, а њен вишеструко награђивани роман „Позив“, поред награде „Сребрно Гашино перо“ и престижне Међународне награде „ The White Ravens“ коју додељује Интернационална Библиотека за младе из Минхена, проглашен је Дечјом књигом године на Међународном београдском сајму књига 2019.
The post ПИСАЦ ЗА ДЕЦУ-НИКОЛЕТА НОВАК У СРЕДУ ГОСТУЈЕ У АПАТИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.