РАКАСУ У ЦРВЕНКИ ПРИЗНАЊЕ ЗА НАЈБОЉИ РИБЉИ ПАПРИКАШ

Izvor: Radio Dunav, 30.Maj.2021, 13:46

РАКАСУ У ЦРВЕНКИ ПРИЗНАЊЕ ЗА НАЈБОЉИ РИБЉИ ПАПРИКАШ

У организацији Туристичког удружења Црвенка протеклог викенда на црвеначком излетишту „Поток“ одржано је такмичење у кувању рибљег паприкаша, „Меморијал Анте Марас Маки“. Ове године надметало се шездесет кувара, а титулу најбољег понео је Пригревчанин Милош Ракас.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << /> -Организација је била одлична, а конкуренција сваке године све јача, каже Ракас. Такмичење у Црвенки је међу првима које се организује у Округу, а Милошу како каже, служи као припремни период за Отворено првенство Апатина у кувању рибљег паприкаша.
-Ипак је титулу најбољег, код куће и најтеже освојити. Што због домаћег терена, али и мајстора који се сваког јула окупе у Апатину. Ту су Бараћ, Ловрић, Хам, чувени кувари из Апатина, али и други који због овог специјалитета долазе за рибарске вечери из иностранства. Све доказани прваци и мајстори. Kонкуренција је увек жестока, а у одлуци за прво, друго и треће место одлучују нијансе, каже Ракас.
Милош је поред дипломе, пехара и признања најбољег кувара, од организатора као награду примио бакарни котлић и ногаре за спремање рибљег паприкаша.
The post РАКАСУ У ЦРВЕНКИ ПРИЗНАЊЕ ЗА НАЈБОЉИ РИБЉИ ПАПРИКАШ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.