Izvor: Radio Dunav, 29.Apr.2021, 09:27

ОПШТИНА АПАТИН ДОБИЛА ШЕСТ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ФОРМИРАЊЕ ЗБИРКЕ СКУЛПТУРА НА ОТВОРЕНОМ

На конкурсу под називом „Градови у фокусу“ који је расписало Министарство културе, Општина Апатин је ове године добила средства у износу од шест милиона динара. Средства ће бити утрошена за формирање апатинске збирке скулптура на отвореном.
-Сведоци смо да су бројна уметничка >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << дела расута широм нашег града. Често прођемо поред њих а да их и не приметимо, а многа од њих су рад светски познатих уметника, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ. Она је додала да ће добијеним средствима скулптуре бити уређене, конзервиране, обележене и брендиране, како би на тај начин Апатин добио јединствен културни и туристички производ и још један леп симбол општине. За реализацију пројекта је задужен Општински културни центар.
Иначе, „Градови у фокусу“ je највећи конкурс Министарства културе, на који сваке године аплицира десетине локалних самоуправа.
The post ОПШТИНА АПАТИН ДОБИЛА ШЕСТ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ФОРМИРАЊЕ ЗБИРКЕ СКУЛПТУРА НА ОТВОРЕНОМ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.