Vučić i predsednik Parlamenta Gane o saradnji u oblasti energetike, poljoprivrede i građevinarstva

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2018, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i predsednik Parlamenta Gane o saradnji u oblasti energetike, poljoprivrede i građevinarstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Parlamenta Gane Aron Majk Okvaje razgovarali su danas u Beogradu o unapređenju saradnje dveju zemalja i saglasili se da postoje odlične mogućnosti u oblasti energetike, poljoprivrede i građevinarstva.

Vučić i Okvaje su konstatovali da dugogodišnje prijateljstvo, izgrađeno u prošlosti kroz zajedničke aktivnosti u Pokretu nesvrstanih, predstavlja snažnu osnovu za jačanje svih vrsta veza između Srbije i Gane, kao i drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << afričkih zemalja, posebno u oblasti ekonomije, saopštilo je Predsedništvo Srbije posle sastanka.

Vučić je obavestio gosta iz Gane o poziciji Srbije prema pitanju Kosova i Metohije, kao i o dijalogu Beograda i Prištine, izrazivši nadu da će Gana, kao prijateljska zemlja razmotriti svoju poziciju prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

Kako je navedeno u saopštenju, predsednik Srbije je izrazio nadu da će se nastaviti dobra praksa školovanja studenata iz Gane na univerzitetima u Srbiji, u okviru programa "Svet u Srbiji" i predložio saradnju visokoškolskih ustanova dveju zemalja, posebno u oblasti informacionih tehnologija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.