Vesić: Skraćuje se veza između Sopota i Barajeva

Izvor: YU-Build.rs, 13.Jan.2016, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Skraćuje se veza između Sopota i Barajeva

Radovi na sanaciji klizišta na lokalnom putu Babe–Guberevac je u toku, a kada budu završeni, veza između Sopota i Barajeva biće skraćena za 12 kilometara u odnosu na postojeći put, a problem građana koji žive u Guberevcu, Babama i drugim okolnim mestima, rešen, rekao je juče gradski menadžer Goran Vesić, prilikom obilaska tog područja.



On je naglasio da je sanacija ovog klizišta veoma važna i urgentna zato što je čitav kraj Sopota >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << odsečen i nema vezu sa Barajevom.

Potporni zid je u dužini od 40 metara i preko pet metara visine. Nakon ovog, saniraćemo još jedno klizište u dužini od 28 metara sa visinom stuba od oko šest metara. U ovaj posao biće uloženo više od 65 miliona dinara i biće završen do maja ove godine. Na ovaj način skraćuje se veza između Sopota i Barajeva za 12 kilometara u odnosu na postojeći put i rešava se problem građana koji žive u Guberevcu, Babama i drugim mestima. Situacija na terenu je bila veoma loša i javni prevoz je nekoliko puta na ovoj deonici bio obustavljen. Po završetku sanacije srediće se i kolovoz sa dva sloja asfalta – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović je precizirao da je ovo četvrto klizište koje sanira "Beograd-put" i da to radi na kvalitetan i sistematski način, od projektovanja, geotehničkih istraživanja do sanacije.

– Konkretno u Guberevcu saobraćajna infrastruktura je bila devastirana, a nakon završetka radova saobraćajnica će biti potpuno funkcionalna– istakao je Mladenović.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević je najavio da u ovom delu opštine predstoji i rešavanje problema vodosnabdevanja.

– Opština je obezbedila zemljište za izgradnju rezervoara, a čitav posao poveren je Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Ova mesna zajednica jedina je od 16 u Sopotu koja nema gradsku vodu – naglasio je Milosavljević.

Više od 150 klizišta

- Nakon majskih poplava evidentirano je više od 150 klizišta, a sanacija je dug proces i mora mu se pristupiti odgovorno i planski. Tokom 2016. obaviće se geotehnička istraživanja za još dvadesetak klizišta kako bi moglo da se počne sa projektovanjem, a kada se obezbede sredstva, i sa sanacijom. Nekoliko klizišta biće sanirano preko Kancelarije za obnovu i razvoj, među kojima su i dva mosta na Topčiderki- rekao je Mladenović.

Guberevac dobija vodu

U selu Lisović u opštini Barajevo kupljena je parcela za izgradnju rezvoara za vodu, čime je učinjen najvažniji korak ka trajnom rešavanju vodosnabdevanja sela Guberevac, Babe i celog kraja do sela Slatina, rekao je juče Goran Vesić. – Sada nas čeka izrada projekata, a potom izgradnja rezervoara i vodovodne mreže prema ovim selima. Tako će konačno Guberevac dobiti vodu koju sada nema. Grad je izdvojio ove godine 200 miliona dinara i za izgradnju potisnog cevovoda u Sopotu kojim će biti poboljšano snabdevanje samog mesta pijaćom vodom. I građani treba da znaju da Grad gradi regionalni vodovod Makiš–Mladenovac, koji će omogućiti da Mladenovac do 2021. dobije gradsku vodu. Sopot, koji će biti priključen na ovaj vodovod, makišku odnosno gradsku vodu dobiće koju godinu ranije – rekao je Vesić.

Autor: I.N.

Izvor: Danas


Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.