U planu izgradnja pontonskog pristana kod tvrđave Golubački grad

Izvor: YU-Build.rs, 19.Dec.2015, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U planu izgradnja pontonskog pristana kod tvrđave "Golubački grad"

Direkcija za izgradnju opštine Golubac planira izgradnju pontonskog pristana kod tvrđave "Golubački grad", a u toku je tender za izvođače radova.



Golubačka tvrđava

Pontonski pristan biće izveden kao pristan luke "Golubac" za pristajanje putničkih brodova u međunarodnom saobraćaju, kao i bezbedan prelazak putnika sa broda na pristan i postojeću obalu. Pristan će biti postavljen sa desne strane obale Dunava, van međunarodnog plovnog puta >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << reke Dunav u visini tvrđave "Golubačke grad".

Vez plovnog pristana biće izveden sidrenjem objekta i preko elastične veze – čeličnih užadi sa bitvama na obali i metalnih odbojnika – šorpanja.

Glavni pristan će biti napravljen pod nadzorom Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu.

Rok za izvršenje svih radova je 120 dana od dana uvođenja izvođača u posao, dok je rok za podnošenje ponuda 15. januar 2016. godine.

Izvor: Ekapija


Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.