Izvor: Gradnja-Online.com, 19.Jan.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovački "Bemaco" gradi fabriku u Valjevu

Slovačka kompanija "Bemaco" otvoriće početkom aprila u Popučkama, kod Valjeva, fabriku za proizvodnju HTZ opreme u koju će biti uloženo 1,3 mil EUR.Kako je juče rečeno na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, posao će dobiti 105 radnika. Vlasnik firme "Bemaco", Ladislav Kovalski rekao je da ta kompanija radi za mnoge poznate firme i da zapošljava 240 radnika, a kroz investicije u okolini Valjeva očekuje osvajanje srpskog tržišta, preneo je valjevski radio "Patak".Kovalski je kazao da će "Bemaco" konkurisati kod Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) za dobijanje podsticajnih sredstava.Valjevo je u grupi gradova i opština za koje je predviđeno 2.000 do 5.000 subvencija evra za novootvoreno radno mesto, a Slovaci kažu da njihova investicija ne zavisi od odluke SIEPA.Direktor buduće fabrike Željko Božić rekao je novinarima da su se u kompaniji "Bemaco" odlučili za Valjevo zbog toga što postoje radnici sa iskustvom u proizvodnji HTZ opreme, te da se nada kako će slovačka kompanija do kraja 2012. imati još investicija u Srbiji.

Nastavak na Gradnja-Online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski "Boral aluminium" investira u Doljevac

Izvor: Gradnja-Online.com, 19.Jan.2012

Turska kompanija "Boral aluminium", Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i opština Doljevac potpisaće 19. januara Memorandum o razumevanju, kojim će biti iskazana spremnost svih strana za realizaciju investicije te kompanije, saopštila je SIEPA.Potpisivanje će biti održano u prostorijama...

Nastavak na Gradnja-Online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Gradnja-Online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Gradnja-Online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.