Podravka gradi pogon u Tanzaniji

Izvor: YU-Build.rs, 29.Jun.2015, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podravka gradi pogon u Tanzaniji

Zagreb - Koprivnička Podravka priprema se za istorijsku dokapitalizaciju kojom namerava da prikupi pola milijarde kuna (65,8 miliona evra) izdavanjem 1,7 miliona novih deonica.

Zbog te mega finansijske operacije Podravka je na Zagrebačkoj berzi objavila detaljan izveštaj o aktuelnom poslovanju u kojem, između ostalog, navodi da će prikupljeni novac upotrebiti za kupovinu slovenačke prehrambene kompanije Žito, ali i za izgradnju fabrike u Tanzaniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << prenosi regionalni portal Seebiz.

Izgradnja pogona u toj afričkoj državi predstavlja manju ali, kako se navodi, interesantnu investiciju, čiji se završetak očekuje krajem 2015. odnosno početkom 2016. godine.

Investicija se odnosi na izgradnju građevinskog objekta i kupovinu tehnološke i ostale opreme, što će omogućiti širenje proizvodnih kapaciteta u kategoriji jela i dodataka jelima, i ulazak na nova tržišta zemalja Afrike.

Ulaganje u iznosu od 26 miliona kuna (3,4 miliona evra) Podravka namerava da finansira kombinacijom vlastitih sredstava i kredita, precizira se u izveštaju.ga finansijske operacije Podravka je na Zagrebačkoj berzi objavila detaljan izveštaj o aktuelnom poslovanju u kojem, između ostalog, navodi da će prikupljeni novac upotrebiti za kupovinu slovenačke prehrambene kompanije Žito, ali i za izgradnju fabrike u Tanzaniji, prenosi regionalni portal Seebiz.

Izvor: RTV

Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.