Planira se izgradnja najdubljeg bazena na svetu

Izvor: YU-Build.rs, 28.Jul.2015, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planira se izgradnja najdubljeg bazena na svetu

Uprava Sveučilišta Essex razmatra mogućnost da u Colchesteru izgradi najdublji bazen na svetu čija će svrha biti razna istraživanja, testiranje ljudske izdržljivosti i ispitivanja bestežinskog stanja, piše BBC.



Bazen u Colchesteru mogao bi biti dublji od trenutno najdubljeg koji se nalazi u italijanskim termama Montegrotto. Njegova je dubina 42 metra.

Predloženo je da bazen sveučilišta Essex bude dubok 50 metara, što >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << je znatno dublje od NASA-inog bazena u Houstonu dubokog dvanaest metara. Ako se postigne konačan dogovor, izgradnja bi mogla stajati 40 miliona funti.

Kompanija Blue Abyss, partner sveučilišta, objavila je da bi se bazen koristio za razne istraživačke projekte, poput ispitivanja bestežinskog stanja, vežbi nadzora okoline, vežbi naprednih ronilačkih tehnika, istraživanja pomorske i fiziologije čoveka te treninga ljudske izdržljivosti.

Izvor: 021


Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.