Najduži na svetu vodeni tobogan na naduvavanje je u SAD!

Izvor: YU-Build.rs, 02.Avg.2015, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najduži na svetu vodeni tobogan na naduvavanje je u SAD!

Ako ste se ikada zapitali gde se nalazi na naduvavanje najduži vodeni tobogan na svetu daćemo vam odgovor! On se nalazi u "Action Park" gradiću Vernon u Nju Džersiju, SAD....



Najduži vodeni na naduvavanje tobogan na svetu za sada nema imena.Tobogan u Vernonu ima dužinu od oko 609 metara!

Sa ovom dužinom koji ima, upisan je i u Ginisovu knjigu rekorda kao najduži na naduvavanje vodeni tobogan na svetu te tako oborio rekord koji je držao >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << vodeni tobogan istog tipa, sa Novog Zelanda.

Spuštanje najvećim na naduvavanje vodenim toboganom na svetu traje neverovatnih jedan i po minut, brzinom do oko 15,5 kilometara na sat!

Kroz njega u samo jednom satu protekne oko 4,546 litara vode za sat vremena!

Da bi se izgradio ovoliko veliki vodeni tobogan bilo je potrebno oko 600 radnih sati. Izgradnja je koštala oko 100,000 dolara prema pisanju "New Jersey Herald" novina.

Nažalost, tobogan još nije otvoren za javnost,jer još čekaju pravni papiri da bi se mogao i zvanično otvoriti ovaj najduži vodeni tobogan u Action parku. Sreću da ga isprobaju imali su samo zaposleni ovog parka.

Izvor: Zanimljivosti dana




Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.