Najavljeni rekonstrukcija škola i izgradnja novih vrtića u Beogradu

Izvor: YU-Build.rs, 21.Jul.2015, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljeni rekonstrukcija škola i izgradnja novih vrtića u Beogradu

Članica Gradskog veća Tanja Popović najavila je danas nekoliko novih projekata koje će Grad Beograd sprovoditi u narednom periodu, a koje se tiču izgradnje novih zdravstenih stanica, vrtića i rekonstrukcija nekoliko škola u prestonici.



Ona je za Beoinfo istakla da je u planu izgradnja objekta zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu, u opštini Zvezdara, jer postojeća obavlja svoju delatnost u neuslovnom i nenamenskom prostoru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs <<
"Objekat koji ustanova trenutno koristi je nenamenski građen i raspolaže sa svega tri ordinacije, zbog čega nema dovoljno kapaciteta za adekvatno lečenje stanovnika, a čiji broj u tom delu grada raste", istakla je Popovićeva, saopštila je Služba za informisanje grada Beograda.

Prema njenim rečima, očekuje se, takođe, završetak izgradnje vrtića uz Dobanovački put u naselju Altina u Zemunu.

Reč je, kako je navela, o izgradnju objekta od oko 800 metara kvadratnih, koji je započela opština Zemun 2008. godine, ali zbog nedostatka sredstava objekat nije završen.

Javnom nabavkom nedostajućih sredstava, koji sprovodi Agencija za investicije i stanovanje planiran je završetak izgradnje objekta smeštajnog kapaciteta za oko 160 dece, raspoređene u 4 jaslene i 6 vrtićkih grupa, precizirala je Popovićeva.

"Takođe nas u narednom periodu očekuje rekonstrukcija, sanacija i adaptacija objekta OŠ „Dragojlo Dudić“ u Malom Mokrom Lugu, na Zvezdari. Ona je u planu radi veće bezbednosti i funkcionalnosti objekta", navela je Popovićeva.

Ona je rekla da školu čini više objekata građenih u različitim vremenskim periodima, koji su u arhitektonsko-građevinskom smislu oštećeni i zapušteni.

"Tačnije objekat stare škole, koji je iz tridesetih godina prošlog veka je bez čvrste tavanice sa pukotinama na plafonu i zidovoma. Takođe i novi delovi kao i fiskulturna sala škole, koji su građeni 1990- godine takođe zahtevaju radove jer su zidovi oštećeni od vlage a sala u kojoj se izvodi nastava fizičkog vaspitanja, građevinski, dimenzionalno i funkcionalno neuslovna je za tu namenu", precizirala je članica Gradskog veća.

Ona je dodala da je predviđena i rekonstrukcija, sanacija i adaptacija OŠ „Ivan Goran Kovačić” u Ulici vojvode Brane. Tu je, kako je navela, predviđeno gletovanje plafona i zidova, ugradnja novih vrata na učionicama, kao i novi pod u hodnicima.

Izvor: Blic




Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.