Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2020, 13:46

Mihajlović i Jovanović (NALED) o reformama građevinskog sektora i unapređenju rodne ravnopravnosti

Nastava reformi u građevinskom sektoru, i dalje unapređenje rodne ravnopravnosti i položaja žena, bile su teme današnjeg sastanka ministarke građevinarstva Srbije, Zorane Mihajlović, i izvršne direktorke Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Violete Jovanović.

Mihajlović je istakla da je saradnja sa NALED-om u oblasti građevinarstva donela unapređenje mesta Srbije na listi Svetske banke "Duing biznis" - o uslovima poslovanja, saopštio je njen kabinet.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Kao što smo sproveli reformu uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola, ne postoji nijedan razlog da i u drugim oblastima to ne učinimo, posebno kada je reč o e-prostoru i daljem uređenju oblasti imovine, uz katastar nepokretnosti, pitanje konverzije zemljišta i ozakonjenje", rekla je ona.

Jovanović je istakla da je važno krenuti u pripreme za listu "Duing biznis" za narednu godinu, te da "postoji ozbiljan plan aktivnosti".

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju rodne ravnopravnosti i daljoj saradnji Koordinacionog tela sa Etno-mrežom.

Zaključeno je da je od izuzetnog značaja da se, pored novog zakona o rodnoj ravnopravnosti, donesu i zakoni o zanatstu i o socijalnom preduzetništvu, i da se reguliše oblast javnih radova za žene koje prave tradicionalne rukotvorine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.