Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2016, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović čestitala Dan građevinara

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je danas građevinarima 8. avgust, Dan građevinara iističuči da je period stagnacije u toj industriji pošlost.

Ona je u čestitki navela da je udeo građevinarstva u bruto domaćem proizvodu Srbije povećan u prethodne dve i po godine sa četiri na 5,5 odsto, a da je predviđena vrednost radova u prva četiri meseca za 68,6 odsto veća u odnosu na isti period prošle godine.

"Reformisali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << smo sistem izdavanja građevinskih dozvola, pa smo u maju ove godine zabeležili najviše izdatih dozvola u poslednjih deset godina. Sve ovo daje mi nadu da je ovo uzlet građevinarstva", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da će za Vladu ta industrija i dalje biti jedan od prioriteta, zbog čega će obezbeđivati novac za kapitalne projekte.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka: Sledi uzlet u građevinarstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2016

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je Dan građevinara, istakavši da period stagnacije i pada građevinske industrije ove godine postaje prošlost i da se nada uzletu ove grane privrede..."Vaš dan, Dan građevinara konačno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dan građevinara Srbije

Izvor: RTS, 08.Avg.2016

Građevinari u Srbiji obeležavaju svoj dan u znak sećanja na štrajk u kojem su se pre 76 godina na ulicama borili za svoja prava. Podsećaju da su nekad bili lideri u oblasti građevinske industrije, a da su naši stručnjaci bili među najcenjenijim mostograditeljima u svetu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.