Kula Šangaj uskoro prima stanare

Izvor: YU-Build.rs, 21.Maj.2015, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kula Šangaj uskoro prima stanare

ŠANGAJ - Druga najveća zgrada na svetu Kula Šangaj otvorena je za posetioce. Unutar građevine visoke 632 metra, ostali su da se završe neki sitni radovi, koji će biti gotovi do kraja godine, i tada će u nju moći da se usele stanari.



Izgradnja monumentalne građevine počela je 2008. godine. Troškovi radova prevazilaze 2.5 milijarde dolara i u procesu su učestvovale samo kineske firme. Zgrada ima 120 spratova i u njoj može da se >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << smesti nekoliko hiljada ljudi i različitih biznisa.

Iako ogromna, ona je ipak nekih 200 metara niža nego najviša zgrada koja se nalazi u Dubajiu. Glavni arhitekta smatra da to ima svoje prednosti.

Još jedan razlog za optimizam jeste i konstantan rast kineske ekonomije. Izgradnja ove monumentalne zgrade je simbol sve boljeg statusa koji ima privreda dalekoistične zemlje.

Veći deo prostora u kuli Šangaj već je rasprodat, i u nju će se useliti uglavnom finansijske institucije i kineske državne agencije.

Izvor: RTV





Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.