Kružni tok u Inđiji do kraja sledećeg meseca

Izvor: YU-Build.rs, 09.Okt.2015, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kružni tok u Inđiji do kraja sledećeg meseca

Predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić obišao je radove na izgradnji kružnog toka u Inđiji kod nekadašnje pumpe Lukoil, i radove na obnovi 810 metara deonice magistralnog puta kroz Novosadsku ulicu. Za te radove, pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja izdvojila je 64 miliona dinara, a opština Inđija 26.3 miliona. Planirano je da posao bude završen do kraja novembra.



Pajtić je nakon obilaska radova izjavio da će se rekonstrukcijom >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << jedne od najfrekventnijih i najopasnijih raskrsnica u Inđiji, rasteretiti saobraćaj u ovom delu grada. To će omogućiti bolji protok vozila i olakšati kretanje biciklista i pešaka, i rešiti višegodišnji problem bezbednosti učesnika u saobraćaju.

-Pokrajina je, preko Uprave za kapitalna ulaganja, ove godine izdvojila 201 milion dinara za projekte u opštini Inđija, pa će pored izgradnje i rekonstrukcije putne mreže, biti realizovani i projekti na izgradnji vodovoda i kanalizacije u Beškoj i Čortanocima, te niske naponske mreža u Inđiji - naveo je Pajtić i rekao da je svaki dinar koji uložen u Inđiju, uložen u pravo mesto, jer je Inđija šampion u privlačenju stranih investicija, kako po obimu, tako i po iznosu investicija po glavi stanovnika. Po njegovim rečima, Pokrajina upravo zbog toga najpre ulaže u izgradnju i infrastrukture, jer je dobra infrastruktura preduslov za privlačenje stranih investitora. Predsednik opštine Inđija, Petar Filipović istakao je da se rekonstrukcijom ove raskrsnice rešava najveći problem u opštini.

- Ovom deonicom dnevno pređe više od 25.000 vozila, od čega više od 13.000 teško teretnog saobraćaja, što stvara velike probleme za naše sugrađane - naveo je Filipović i dodao da bez pomoći Pokrajine ovoj problem ne bi mogao biti rešen. Filipović je naveo da će uz podršku Pokrajine ove godine biti rekonstruisane i Dunavska i Zanatlijska ulica, a u planu je i izgradnja kružnog toka kod stadiona u Inđiji, što će sve doprineti unapređenju saobraćajne infrastrukture u ovom gradu.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković.

Izvor: Danas

Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.