Konkurs za Filharmoniju

Izvor: YU-Build.rs, 16.Dec.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za Filharmoniju

Glavni gradski urbanista Milutin Folić je u okviru predavanja na temu "Belgrade Future Projects", u okviru Balkanskog arhitektonskog bijenala najavio da Grad Beograd u narednom periodu planira nekoliko velikih arhitektonskih i urbanističkih konkursa.



Galerija na Kosančićevom vencu trebalo bi da se nalazi na dnu Ulice Kralja Petra i da poveže ovaj venac sa Karađorđevom ulicom. Planirano je da se to omogući korišćenjem postojećih laguma. Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << galerija biće lepa priča kroz istoriju Beograda i deo turističke ponude. Drugi važan konkurs jeste za Beogradsku filharmoniju, za šta postoji plan da se gradi na lokaciji nekadašnjeg Muzeja revolucije, pored zgrade SIV-a, gde postoje samo temelji nekada planiranog muzeja. Uporedo sa ta dva arhitektonska konkursa, predviđeno je i pet arhitektonsko-urbanističkih, a među njima su Blok 18, Makiško polje, zatim zona između Hipodroma i reke Save i Ada Huja " istakao je Folić.

Stručnost žirija garantuje da će se prihvatiti najbolja rešenja, dodao je Folić.

Glavni gradski urbanista je precizirao da Beograd ima specifičnu arhitekturu Balkana, predstavlja susret azijske i evropske arhitekture i preplitanje ta dva uticaja. To je i kvalitet Beograda, naglasio je Folić.

Autor: G.R.

Izvor: Danas


Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.